Foto: Bildbyrån

Felix Beijmo är på plats i Tyskland. Nu bekräftar även för första gången Djurgårdens Bosse Andersson en affär som väntas generera uppemot 30 000 000.
– Jag kan i dag bekräfta att vi är överens med Werder Bremen om Felix Beijmo. Det stämmer och han på plats i Tyskland just nu, avslöjar Dif-basen för FotbollDirekt.se.

Det är alltså klart. Kommer nu ingenting emellan efter det att den obligatoriska läkarundersökningen genomförts så går Felix Beijmo från Djurgården och blir historisk. Det som allsvenskans genom tiderna dyraste försvarstransfer.
Tyska Werder Bremen blev i går till sist helt överens med Djurgården om denna storaffär och nu tyder allt på att stjärnan tillsammans med sin agent återvänder till Sverige.

LÄS: KAN SKRIVA PÅ FÖR DJURGÅRDEN – OM INTE TVINGAS HAN KVAR

– Det hände i går. Nu skakade vi inte hand, svårt att göra det på distans men vi blev överens med Werder Bremen under gårdagen och vi gav tillåtelse för honom att resa, säger Bosse Andersson till FD och tillägger:
– För Werder Bremen att träffa honom och en läkarundersökning.

Med det är högerbacken förlorad om inte någonting skulle dyka upp i sista stund när Bremens läkare tittar på Beijmo.

Med det har alltså den tyska ligaelvan vunnit racet mot klubbar som Wolverhampton och Bournemouth – och nu senast Dortmund som till och med för ett tag var i Sverige för att försöka inleda samtal.

Allsvenskans så hår långt mest kostsamma namn för en utländsk klubb har varit Jon Jönsson från Elfsborg till Toulouse under 2007 för hela 25 000 000.

Med det går nu Beijmos namn om och blir kommande sommarfönsters första stora affär.

– Det är någonting vi kan prata om sedan. Vi är förstås mycket nöjda med förhandlingar men jag vill än så länge vänta med att prata sådana saker förrän affären är helt klar. Men det är klart att mycket, mycket nu tyder på att det blir Werder Bremen, säger Bosse Andersson och betonar:
– Vi får löpande info där nerifrån Tyskland och allt går bra och han är väl omhändertagen.