Foto: Bildbyrån

Kingsley Sarfo dömdes i fredags till fängelse och nu meddelar Malmö att de sparkar ut ghananen från klubben. Samtidigt kommer MFF i dag klockan 12 att presentera en ny tränare.

Det har varit en jobbig vår för såväl Kingsley Sarfo som för Malmö FF. Den förstnämnde satt på nytt häktad för misstanke om våldtäkt mot barn och har fortfarande inte spelat allsvensk fotboll sedan tidigt i höstas.

Något mer spel blir det heller inte. I fredags dömdes ghananen till fängelse i två år och åtta månader samt utvisning. Nu agerar MFF. Sarfo avskedas och Malmö skriver att de ”kommer agera mot både spelaren och hans tidigare klubb (Sirius) för att ta tillvara föreningens ekonomiska intressen”.

Kort efter detta pressmeddelande kom ett nytt. Det är ingen hemlighet att MFF haft det tufft sportsligt i år med endast 15 poäng i allsvenskan på tolv matcher. Magnus Pehrsson sparkades som tränare i mitten av maj och sportchefen Daniel Andersson tog tillfälligt över.

Nu meddelar MFF att en ny tränare kommer att presenteras klockan 12.