Foto: Bildbyrån

Kingsley Sarfo har i dag avskedats av Malmö FF, men fjolårets SM-guldvinnare nöjer sig inte med det. Enligt Sydsvenskan fick ghananen ett miljonbelopp i sign on-bonus när han för ett år sedan skrev på, något MFF nu vill ha tillbaka.
– Vi har nu krävt honom, via hans advokat, på en summa motsvarande sign on-bonusen han fick när han skrev på kontraktet, säger vd:n Niclas Carlnén till tidningen. 

Till sist blev det klart att Malmö FF avskedar Kingsley Sarfo. Ghananen, som efter att ha gjort succé i allsvenskan förra våren med Sirius värvades av MFF för 13 miljoner kronor i fjol somras, har varit en sällan skådad flopp.

Det hann bara bli åtta matcher och två mål innan han i oktober häktades för första gången då han misstänktes för våldtäkt mot barn. 23-åringen fick sedan börja träna med MFF i vintras igen – för att sedan häktas på nytt och någon fotboll under våren blev det därför inte.

I fredags kom beskedet att Sarfo döms till fängelse i två år och åtta månader följt av utvisning från Sverige. I förmiddags agerade MFF då de meddelade att de avskedar Sarfo, som hade kontrakt med klubben över 2021 års säsong.

MFF nöjer sig dock inte bara där. För Sydsvenskan berättar klubbens vd Niclas Carlnén att Sarfo blir återbetalningsskyldig till MFF.

– Vi har nu krävt honom, via hans advokat, på en summa motsvarande sign on-bonusen han fick när han skrev på kontraktet.

Carlnén vill inte berätta hur mycket pengar det handlar om, men enligt Sydsvenskan rör det sig om ett miljonbelopp – men inte mer än två miljoner.

Sydsvenskan: Kan det komma ytterligare krav på Sarfo? Kan ni kräva tillbaka lönen?

– Detta är vad vi begärt i nuläget, sedan får vi se vad man kan göra i framtiden, säger Carlnén som inte vill svara på huruvida MFF kommer kräva tillbaka övergångssumman som Sirius fick förra sommaren.

– Jag kommenterar inte det nu.