Foto: Bildbyrån

Malmö FF presenterade i dag Uwe Rösler som sin nya tränare. Tysken är relativt okänd i Sverige, men en som följt 49-åringen i över tio års tid är Cmores expert Alexander Axén.
– Han kommer att sätta sin prägel direkt på laget, säger Axén till Fotbollskanalen.

Det var mer eller mindre exakt en månad sedan som Magnus Pehrsson fick sparken som tränare i Malmö FF, detta efter att ha förlorat tre raka matcher mot Göteborg, Djurgården och Trelleborg.

Sportchefen Daniel Andersson tog tillfälligt över som tränare, men så värst mycket bättre under Anderssons ledning blev det inte. Förlust mot Hammarby med 3-2 följdes visserligen upp av en stark 2-0-viktoria hemma mot Häcken, men därefter avslutades vårsäsongen med endast 1-1 hemma mot tabelljumbon Dalkurd.

LÄS: EN JOBBIG SKILSMÄSSA FÖR MFF 

Någon fortsättning med Daniel Andersson på tränarposten blir det inte. I dag blev det klart att tysken Uwe Rösler tar över ansvaret. 49-åringen har tidigare verkat som tränare i såväl Norge som i engelska Championship. För många är den tidigare Manchester City-spelaren ett relativt okänt namn i Sverige, men en som har följt Rösler i över tio års tid är Cmores expert och forne ÖSK-tränaren Alexander Axén.

– Han kommer att sätta sin prägel direkt på laget, säger Axén till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Han är otroligt skarp, passionerad och detaljerad. Han har varit i England, Norge och Tyskland och det betyder hårt ledarskap. Han är hård men rättvis.

Rösler har skrivit på ett kontrakt med MFF över 2020 års säsong och gör sin första träning med laget på torsdag.