Felix Beijmo lämnar Djurgården för Werder Bremen för omkring 30 miljoner kronor. Nu är Stockholmsklubben nära en stor värvning. Enligt uppgifter till FotbollDirekt närmar sig Djurgården en lösning med FC Köpenhamns Erik Johansson. 

Det är ingen hemlighet att Erik Johansson vill lämna FC Köpenhamn. Det står klart sedan ett par veckor tillbaka. Klart är också att Djurgården tidigt tog ledningen i jakten på mittbacksstjärnan och det före detta Belgienproffset som vill till Stockholm. Det skrev Ekstrabladet redan i slutet av förra månaden.

Nu pågår förhandlingar och Djurgården och FCK uppges nu alltså närma sig varandra. Detta enligt så väl svenska som danska uppgifter till FotbollDirekt.se.

Men det började kärvt förhandlingsmässigt med FCK. Dels har den forne landslagsbacken en egen personlig förhandling gentemot danskarna som handlar om att han sonika måste köpa sig loss från gällande kontrakt fram till 2022; en stor sign on bonus har legat till grund för kontraktet. Därtill vill Köpenhamns ledning ha tillbaka de pengar som man betalade för honom när han köptes loss från belgiska Gent för två år sedan för omkring 14 miljoner kronor.

LÄS: ETT BUD SOM FICK DJURGÅRDEN ATT BACKA 

Inledningsvis startade FCK, enligt FD:s uppgifter, med att sätta priset till 12 miljoner kronor gentemot Djurgården. För dyrt, ansåg Dif  – liksom även AIK som nu hoppat av efter köpet av Sebastian Larsson.

Däremot ser nu alltså Djurgården och danskar ut att ha närmat sig varandra. Enligt nya uppgifter i dag är Ståle Solbakken och kompani beredda att gå ned i pris till 8-9 miljoner kronor, pengar som stockholmarna uppges vara beredda att möta.

Vidare uppgifter gör också gällande att Djurgården helt valde att släppa Sebastian Larssons namn när möjligheten med Erik Johansson visade sig stor för några veckor sedan. Det tillsammans med hur Felix Beijmo ansågs förlorad blev avgörande för beslutet att gå för toppförsvararens namn. Under kvällen blev det som bekant klart att Beijmo lämnar för Werder Bremen för runt 30 miljoner kronor, den största försäljningen av en försvarsspelare i allsvenskans historia.

Exakt när en lösning med Erik Johansson kan presenteras är än så länge oklart men tveklöst är att Djurgårdens styrelse tagit beslut, enligt FD:s uppgifter, om att långtgående frigöra resurser för att på allvar kunna konkurrera om Johanssons namn.

Totalt sett om affären blir verklighet blir den alla gånger en av de största Djurgården någonsin gjort. Övergångssumman tillsammans med lön och sign on bonus, enligt vad FD erfar 3-5 miljoner kronor, på ett flerårskontrakt kommer att göra 29-åringen till en av allsvenskans högst avlönade. Man ska komma ihåg att det här är en spelare som borta i Danmark haft en årslön på omkring åtta miljoner kronor.