AIK får in en rejäl boost i den allsvenska guldstriden. Som väntat presenterades landslagsstjärnan Sebastian Larsson, 33, vid en presskonferens i Solna i dag.
– Jag känner mig stolt över att kunna kalla mig för en AIK-spelare, säger Larsson. 

Det har snackats om spel i Sverige och AIK en längre tid och nu är det helt klart.

Sebastian Larsson vänder hem till Sverige för att spela i AIK efter VM – efter 17 år i England. Den VM-aktuelle mittfältaren, som gjorde sin 100:e landskamp för Sverige mot Peru, har gjort 282 matcher i Premier League och kommer senast från Championshipklubben Hull.

AIK:s sportchef är överlycklig efter att ha rott en sådan prestigevärvning i hamn.

– Det är med glädje och stor stolthet som jag konstaterar att Sebastian Larsson väljer AIK Fotboll nu när han och familjen flyttar hem till Sverige. Sebastians egenskaper, personlighet och erfarenhet kommer att bli en stor tillgång både på kort och på lång sikt i AIK:s ambition att gå från toppklubb till titelvinnare, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2020 med option på ytterligare ett år. Larsson kommer att bära tröja nummer 16 och är uttagningsbar från och med den 15 juli när det svenska fönstret öppnar.

– Jag är både glad och stolt över att fortsätta min karriär i AIK. Det är en klubb som har höga ambitioner och som vill vinna titlar, vilket matchar min egen ambitionsnivå och drivkraft. Jag ser verkligen fram emot ett nytt kapitel i min karriär, säger Sebastian Larsson.