Foto: Bildbyrån

Julian Kristoffersen lämnar Djurgården. Den norske anfallaren säljs till danska Hobro i Superligan.
– Det är en bra lösning för alla parter, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida.

21-åringen värvades från FC Köpenhamn i augusti 2017, skrev på ett treårskontrakt, men fick aldrig något genombrott i den blårandiga tröjan.

Blott tre inhopp i Allsvenskan blev det innan Julian Kristoffersen nu lämnar Djurgården för spel i den danska högstaligan.

DIF bekräftar på sin hemsida att anfallaren sålts till Hobro.

– Vi säljer Julian till Hobro och han blir omgående deras spelare. Det är en bra lösning för alla parter. Han har visat gott gry och utvecklats som fotbollsspelare hos oss trots att speltiden har varit begränsad, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

– Jag har haft en bra tid här, Stockholm är en trevlig stad och Djurgården är en fin förening. Jag fick göra en A-lagsmatch från start i cupen och då gjorde jag mål och jag har gjort mål i så gott som alla U21-matcher jag har spelat, så jag tycker att jag har gjort vad jag har kunnat, säger Julian Kristoffersen.