Djurgården uppgavs redan i helgen vara mycket nära en lösning med tyska storklubben Werder Bremen om Felix Beijmo. Nu bekräftar tyskarnas manager Frank Baumann för första gången svenskens namn:
– Ja, vi förhandlar med Djurgården och försöker lösa det men det är inte klart ännu, säger han till tysk media om Beijmo.

30 000 000.
Felix Beijmo är på väg att bli Djurgårdens näst dyraste transfer genom tiderna och alla tiders dyraste allsvenska försvarsspelare.
Men än så länge så är det inte klart, även om det är nära – men ändå så pass nära så att tyskarnas chef Frank Baumann nu för första gången väljer att kommentera förhandlingarna med Djurgården.

Tyskarna uppges från början, enligt tyska Kicker, ansett att priset från Djurgården är högt satt men likväl ser nu tyskarna alltså ut att vara nära att gå med på Dif:s villkor för att släppa den 20-årige talangen.

LÄS: INTE BARA BEIJMO – HÄR ÄNNU ETT KÄNSLIGT OVISST LÄGE FÖR DIF

Beijmos namn som nu kommer in i ett läge där landsmannen Ludvig Augustinsson kan vara på väg bort och i det läget i så fall kommer att få konkurrera med ett någon som den tio år äldre tjeckiske Theo Gebre Selassie (född i Etiopien) med omkring 200 matcher för Bremen sedan 2012.

Nyligen kunde även FotbollDirekt.se avslöja att Borussia Dortmund för en tid sedan hade tagit sig till Sverige för samtal om Beijmo. Ännu en tysk storklubb alltså för den unge talangen som för FD uppges ha Bundesliga som sitt förstaalternativ som liga,

”Jag kan i alla fall säga att det absolut är klubbar på hög nivå som visar intresse för Felix”, sade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson för några dagar sedan till FotbollDirekt.se.

Den tyska storklubben slutade elva den gångan säsongen med tabellraden 10 12 12. Senast man vann Bundesliga var 2004 och cupmästare 2009.