• Publicerat 11 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Gudmundur Thórarinsson växer allt mer för IFK Norrköping. Nu är han utsedd till månadens spelare av SVENSKA FANS redaktion för Norrköping.
”Man ska komma ihåg att wingbackrollen är otroligt krävande både vad gäller uthållighet, försvarsspel och skicklighet offensivt”, säger Jens Gustafsson.

Det är ett IFK Norrköping som gått med i toppen.
Efter en stark försäsong så stannade utvecklingen av efter ett mindre bra cupspel.
Frågan var om man skulle kunna gå uppåt från sjätteplatsen i fjol?

Nu vet vi att kapaciteten finns.
Det är ett IFK som så här långt utmanar Hammarby och AIK i toppen. Och man gör det mycket genom ett namn som Gudmundur Thórarinsson.

”En skönsjungande islänning har i de fem senaste matcherna i allsvenskan briljerat på planen. Helt logiskt att han därför får vår utmärkelse månadens spelare!”.

Så skriver SVENSKA FANS om islänningens betydelse.

Jens Gustafsson:

”När det gäller Gudi och hans utveckling kan den beskrivas som följer:
När vi gick in i året skadade sig Skrabb omgående och vi titta i befintlig trupp vilka som hade egenskaper att kunna klara av vänster wingback. Gudi var ett givet alternativ med sin oerhörda uthållighet, vänsterfot, förmågan att spela avgörande passningar och inte minst att alltid sätta laget först”.

Och så här lät det efter bortamatchen mot AIK, en av de svåraste på hela året:

”Återigen en av de bästa IFK-arna med ett oerhört jobb över hela banan. Otroligt bollsäker och hittar medspelare i fart. Ofta räddande ängel som siste man när IFK får kontringar mot sig”.
HELA ARTIKELN – MER OM THORAINSSON PÅ SVENSKA FANS!