Foto: Bildbyrån

Utlånade Dusan Jajic gör avtryck i Superettan just nu. Mot Halmstad slog han till med ännu ett mål från distans för IK Frej. För FD berättar han om sin utveckling och drömmen om en starttröja i Hammarby.
– Som det ser ut nu så kan det bli att jag åker tillbaka till Bajen i sommar, säger han till FotbollDirekt.se. 

19-årige Jajic gjorde allsvensk debut för Hammarby redan 2015.

Den gångna säsongen spelade han bara tre matcher för Bajen och det slutade med att han lånades ut till Superettan och IK Frej. Där blev det 14 matcher och tre mål 2017 och lånet förlängdes i år i och med Hammarbys samarbetsavtal med Täbyklubben.

Efter en trög start på säsongen har Frej nu börjat ta poäng och i de två senaste omgångarna har Jajic stått för avgörande insatser.

Mot Öster (3-2) skickade han in ett drömmål från distans och i går var det dags igen. Frej ställde om och bollen spelades snett bakåt till Jajic som mötte på ett tillslag utanför straffområdet. Skottet satt otagbart i bortre hörnet för HBK-keepern Malcolm Nilsson.

– Jag måste nog säga att målet var Öster snyggare. Men målet i går var svårare för bollen kom snett bakåt och det studsade på gräset, då är det inte säkert att man får en bra träff, säger Jajic till FotbollDirekt.se.

 

Trots 2-0-ledning lyckades inte Frej försvara sina tre poäng. Halmstad kom tillbaka och gästerna fick nöja sig med en pinne i bottenstriden.

– Det kändes som vi hade allt under kontroll. Jag tycker att vi var det bättre laget, men vi släpper in ett mål på en fast situation och vi har en chans att stänga matchen men missar en straffspark. Sån är fotbollen. En poäng borta mot Halmstad är inte lätt på förhand men det är klart att vi var besvikna när vi kände att vi borde tagit tre poäng.

Hur ser du på din egen form, tre mål hittills? 

– Det börjar lossna nu. Jag vet att att jag har ett bra skott och får spela lite mer offensivt nu, det är en roll jag gillar. Tränaren (Robert Björknesjö) har sagt åt mig att skjuta mer – men sen är det svårt att planera ett långskott i krysset.

– Jag får spela nästan 90 minuter varje match så för mig är det här en perfekt lösning just nu. Jag växer hela tiden.

Din Bajenkollega Marcus Degerlund har också anlänt på lån. 

– Det är skönt! Vi känner varandra väldigt bra och han är skitduktig. Jag vet var jag ska röra mig för att han ska hitta mig med sina uppspel, det är lätt att spela med Mackan.

Har du någon kontakt med Stefan Billborn och Jesper Jansson?

– Vi har kontakt, absolut. Sen har både Hammarby och jag egna matcher att tänka på varje vecka. Men jag försöker göra det bästa av situationen.

Vad är planen?

– Som det ser ut nu så kan det bli att jag åker tillbaka till Bajen i sommar, inget är klart. Vi får se hur det blir, de kan kalla tillbaka mig när de vill.

Du vill kanske tillbaka till Hammarby nu när det går så bra för laget? 

– Hehe, ja absolut. Jag vill alltid spela för Hammarby. Det hade varit kul. Men om det inte går så får vi hitta en lösning där jag får speltid. Att spela i Bajen är hur grymt som helst och speciellt nu när de är i toppen av ligan.

– Guld? Det hoppas jag. Jag vet att grabbarna i laget är hur bra som helst och de kan definitivt klara det. Ingenting är omöjligt, säger Jajic.