Foto: Bildbyrån

Landslagsstjärnan Sebastian Larsson uppges klar för AIK. Nu kan FD avslöja att även förhandlingarna med Panajotis ”Panos” Dimitriadis är långt gångna.

Det är bara en tidsfråga innan AIK presenterar Sebastian Larsson som ett nytt stjärnnamn i AIK. Enligt Expressen är allt klart och nu återstår bara att presentera honom – högst troligt innan avresan till Ryssland med landslaget.

Enligt FD:s källor så kan det bli dubbla nyförvärv som presenteras inom kort. Samtal mellan Panajotis Dimitriadis – som är klubblös efter att hans kontrakt med turkiska Giresunspor löpt ut – och AIK har pågått en längre tid – något den förre AIK-spelaren bekräftade i slutet på maj.

– Vi är inte överens om någonting. Men jag har har kontakt med dem, den kontakten har funnits sedan jag lämnade AIK. Det är klart att de inte hade varit kontakt med mig om de inte varit intresserade alls, sa han till FD.

På frågan om det lockar extra mycket att komma hem med tanke på guldstriden.

– Alltså, kommer jag hem är det inte bara för den här andra halvan på säsongen, bara för att ta ett guld i höst. Kommer jag hem så är det inget mer spel utomlands, då är jag hemma. Och då ska man se det på längre sikt, flera säsonger.

– Sedan ska båda parterna vilja det och man ska komma överens. Vi har inte kommit så långt ännu i diskussionerna, sa han då.

Enligt FD:s källor är nu parterna närmat sig en lösning och den mångsidige försvars- och mittfältsspelaren kan snart vara tillbaka i klubben han lämnade sommaren 2015.

FD har sökt AIK:s sportchef Björn Wesström och Panos Dimitriadis.