Varbergs lagkapten Gabriel Altemark Vanneryr, 32, lämnar klubben med omedelbar verkan. Anledningen är en schism med ledningen.
”En försvårande omständighet är också de uttalanden i HN sportchefen Kujtim Bala gör, vilket för mig är en ren smutskastning som saknar relevans”, skriver han till Hallands Nyheter.

Varbergs Bois och dess lagkapten går skilda vägar.

Och det är inte som vänner…

Gabriel Altemark Vanneryr petades mot Halmstad och valde enligt sportchefen Kutjim Bala att sitta i badtofflor på bänken och värma upp på B-planen.

– Är man på bänken ska man vara precis lika mycket förberedd som alla andra, man ska ha skorna knutna och benskydden på plats. Den känslan förmedlade inte ” Gabbe” och vi accepterar inte det från någon, säger Bala till Hallands Nyheter.

– Vi har ett förhållningssätt mot varandra och utåt, framför allt hur vi förmedlar lagkänslan. Vi ska alltid sätta klubben och laget i fokus, fortsätter han.

Den versionen delas inte av Altemark Vanneryr som ger svar på tal i ett skriftligt svar till tidningen.

”Jag kan konstatera att ansvarig tränare Joakim Persson och jag inte har något förtroende för varandra, vilket gör det omöjligt för mig att under nuvarande omständigheter spela i klubben”, skriver han, och fortsätter:

”En försvårande omständighet är också de uttalanden i HN sportchefen Kujtim Bala gör, vilket för mig är en ren smutskastning som saknar relevans.”

”Grundproblemet är vare sig att jag har haft badtofflor på mig eller att jag värmt upp på fel yta utan att jag har brutit mot rådande tystnadskultur i BoIS”, skriver han.

I dagens bortamatch mot Brage förlorade Varberg med 1-0 och är därmed kvar i bottenstriden, just nu på kvalplats.