Foto: Bildbyrån

Johan Wilands axelskada är inte helt läkt. Bajenmålvakten som svarat för en stark comeback i vår efter sina problem har nu fått order om att ta det försiktigt.
– Det är lite så där. Det är en lång läkprocess och än längre när man blir lite äldre som jag, säger Wiland på lördagen till FotbollDirekt.se

Johan Wiland kommer från en vår som gör honom till allsvenskans kanske bästa keeper just nu. Axelproblemen såg snabbt ut att ha lagt bakom sig i det att han gjorde comeback, trots att det var osäkert så sent som dryga veckan inpå premiären mot Sirius om han skulle hålla.

Men hans axel är ändå inte helt bra.
I dag kan FotbollDirekt avslöja att han nu måste bromsa och inte deltar fullt ut i ordinarie träning fram till semestern kommande vecka.

Wiland bekräftar själv bilden men betonar samtidigt att problemen inte har förvärrats.
– Jag visste ju att det var tätt inpå att börja spela så snabbt som jag gjorde efter skadan. Men samtidigt tog jag ett rejält snack med läkaren och någon risk att det skulle förvärras, ja, den var väldigt liten, säger Johan Wiland till FotbollDirekt.se och resonerar snabbt vidare:

– Jag har ju brutit armen tidigare och vet hur viktigt det är att snabbt på ett mentalt vis, att så snabbt det går att komma tillbaka. Och det har ju inte blivit sämre men det är samtidigt inte heller helt bra. Men det går åt rätt håll. Och det är det viktiga så att det inte går bakåt.

Men du tar det lugnt just nu på träning?
– Ja, något annat vore dumt. Nu finns extra chans för axeln att läka och då ska jag inte utsätta mig för extra risker så jag tar det lite lugnt fram till vi går på semester på onsdag.

Extra skönt med semester och känna att man har framgång med sig, kontra som exempelvis MFF. Att kunna njuta av ledigheten?
– Men det är klart. Att gå på ledighet så här är ju en fantastisk känsla. Det var det här man drömde om med Hammarby. Det är otroligt skönt att på riktigt kunna koppla av tio dagar och bara få vara med familjen men sedan vill man komma i gång igen. Det är så mycket spännande som väntar.