Den här veckan testar Hammarby ghananen Reuben Acquah, 21. Mittfältaren hamnade i kläm i sin slovakiska klubb och Jesper Jansson tog chansen att bjuda in spelaren som Bajen scoutat för över ett år sedan. 
– Han har bra fysik och utväxling i sitt steg. Vi får se hur vi gör, säger han till FotbollDirekt.se.

I början på veckan skrev Hammarby på sin hemsida att man gästas av Reuben Acquah, senast i slovakiska Dunajska Streda, och kommer att testa honom veckan ut.

– Det är en spelare vi tidigare har haft under uppsikt, men den gångna säsongen har han inte fått mycket speltid på grund av diverse pappersstrul. När det nu uppstod ett tillfälle att få se honom i vår miljö passade vi på att bjuda in honom, sa Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida då.

Nu går veckan mot sitt slut och frågan är om ghananen Acquah är en man för Hammarby redan i höst?

– Jag tycker att man ser att han har de kvaliteter vi sett innan när vi följt honom. Nu har han inte spelat matcher på ett år på grund av pappersstrul, men jag tycker han har gjort det bra, säger Jansson till FotbollDirekt.se.

Det var förra sommaren när Acquah spelade i den albanska klubben KF Tirana som Hammarby såg honom. Då fanns inte möjlighet att testa honom i Bajenmiljön.

– Vi fick möjligheten att känna på honom nu i stället. Det är en innermittfältare som är mer sittande, men som skulle kunna vara en tvåvägsspelare. Han har bra fysik och utväxling i sitt steg. Vi får se hur vi gör, säger Jansson.

Måste han vara bra nog för startelvan per omgående om ni ska plocka in spelare i nuläget?

– Nej, och det tror jag är svårt. Vi leder Allsvenskan och har ett bra lag som fungerar. Vi vill inte röra om för mycket – sen får vi se vad som händer i sommar. Vi sitter väldigt nöjda nu med en bra trupp.

Fortfarande inga bud på era spelare – främst Hamad och Paulsen?

– Det är lugnt och stilla.