Kristoffer Olsson har varit AIK:s kanske mest lysande stjärna i år – och frågan är om ”Gnaget” får behålla honom i sommar. FotbollDirekt kan i dag avslöja att ryska Rostov, som nyligen tog Saletros, på nytt för några veckor sedan visade konkret intresse för stjärnan.
– Det finns bud vi har tackat nej till. Det är speciellt att se vilket lugn han visar kring det stora intresse som finns, säger sportchef Björn Wesström till FD.

Anton Salétros, 22, lämnade alldeles nyligen AIK för ryska Rostov. En övergång som enligt FD:s uppgifter ger AIK drygt fem miljoner kronor.

Nu undrar AIK-fansen om fler spelare är på väg bort?
Inte minst Kristoffer Olsson som i nuläget jämte Felix Beijmo från Djurgården – liksom Östersunds Saman Ghodos och Ken Sema är hårdast exponerade mot utlandet.

Alexander Milosevic, Oscar Linnér och Olsson är alla spelare som ryktas ha klubbar efter sig. AIK:s sportchef Björn Wesström berättade nyligen för FD att ”det är skarpt läge kring ett par av våra spelare”.

LÄS: HUR LÄNGE KAN WESSTRÖM NEKA AFFÄR?

”Det är skarpt läge. Det finns konkret intresse. Vi får se hur det utvecklas och vad det landar i. Kanske blir det så att att vi kommer att neka någon just den här gången sin livsdröm. Kanske inte. Ja, men det är så det är och det är alla införstådda med. Vi har ju själva några exempel på hur snabbt fotbollslivet kan förändras med skador så jag förstår spelarnas iver att komma iväg till en annan ekonomi när väl chansen är konkret, sa han i början på juni”.

Just Rostov, som alltså nyligen köpte loss Anton Saletros från AIK, är en klubb som redan i vintras försökte knyta Kristoffer Olsson till sig – men den gången sade AIK blankt nej. Detta enligt Expressen den gången.
Men enligt FD:s uppgifter så har nu den ryska ligaelvan alldeles nyligen gjort ett nytt försök med Olsson.
Rostov ville lägga ett bud, undersökte möjligheter – men dels matchade det inte AIK:s krav på omkring tre miljoner euro – och så inte minst valde Olsson själv att säga nej till det ryska försöket.

– Det ska ju tre parter till för att komma överens. Jag säger ingenting om vilka klubbar som är intresserade men intresset är stort och vi har sagt nej till flera bud redan, liksom Kristoffer själv, berättar AIK-basen för FotbollDirekt.se.
– Hans mentala styrka syns ju på planen. Han har ju ett teflonpsyke och det har han utanför planen också. Det tillsammans med hans utveckling kommer att ta honom långt. Han är som gjord för AIK och därför är det extra kul att han vill uppnå saker här. Det är uppenbart att han inte stressas av intresset och har inget som helst intresse av att ta första bästa.

Hur speciellt är det att se när ett större namn för en gångs skulle inte har bråttom?
– Det är alltid speciellt. I dag ska allt gå så snabbt, hela tiden. Så det är klart att det gör intryck när någon vill tänka långsiktighet.

Det var Sport-Expressen som nyligen hävdade att Olsson helst stannar i sommar och siktar in sig på vinterfönstret – en bild som nu alltså förstärks.