Dalkurd står utan tränare efter att Azrudin Valentic fått sparken. FD kan avslöja att en lösning nu är nära med doldisen Johan Sandahl. Förhandlingarna är långt gångna och kan bli klara nästa vecka.
– Jag kommenterar inga namn. Men vi känner till Johan och han känner till oss, säger sportchefen Adil Kizil till FotbollDirekt.se. 

Trots att Andreas Brännström tagit upp Dalkurd till Allsvenskan fick han inte fortsatt förtroende.

In kom Azrudin Valentic som tillsammans med Olof Mellberg varit en stor del till att få upp Brommapojkarna från division 1 till Allsvenskan. Men efter en resultatmässigt svag vårsäsong fick Valentic lämna sitt uppdrag inför den sista matchen på vårsäsongen.

Tillfällig lösning blev sportchefen Adil Kizil som coachade laget till en skrällpoäng borta mot Malmö FF (1-1). Under uppehållet har Dalkurd letat efter rätt person att rädda klubben från nedflyttning – och nu kan en lösning väldigt snart vara på plats.

Enligt FD:s uppgifter så har Dalkurd långt gångna förhandlingar med 39-årige Johan Sandahl. En tränare som aldrig varit på allsvensk nivå men som har flera sejourer i Dalkurd bakom sig – både som huvudtränare (2011) och som assisterande tränare till Poya Asbaghi 2016.

Enligt FD:s källor kan Sandahl presenteras som ny tränare för Dalkurd redan nästa vecka om de sista detaljerna går i lås.

Sandahl lämnade Dalkurd efter säsongen 2016 för att assistera Andreas Alm i danska Vejle men har sedan en tid tillbaka stått utan uppdrag.

Nu kan han alltså bli allsvensk tränare för första gången i sin karriär.

– Jag kommer inte kommentera några namn men vi känner till Johan och han känner till oss. Han har varit här två sejourer, är en bra tränare och en bra människa som vi trivdes väldigt väl ihop med, säger sportchefen Adil Kizil som, utan att nämna namn, säger att en lösning är nära.

– Förhoppningen är att göra klart med en tränare här inom de närmsta dagarna, säger han till FotbollDirekt.se.