Landslagets spjutspets Marcus Berg ser en framtid i Göteborg. Även om mycket kan hända på vägen så drömmer han om att spela med Mattias Bjärsmyr och Oscar Wendt i den blåvita tröjan igen.
– Klart att vi ofta pratar om det, säger han till Expressen

VM stundar och på topp är det Marcus Berg och Ola Toivonen som ser ut att bli Janne Anderssons anfallsval.

Berg, som lämnade IFK Göteborg för Groningen 2007, har hunnit bli 31 år gammal och medger att han börjar tänka på livet efter landslaget och vad som händer efter att han bestämmer sig för att lämna Förenade Arabemiraten.

Med ett år kvar på kontraktet med Al Ain finns planer på att flytta hem till Sverige och Göteborg. Drömmen vore att spela med vännerna Mattias Bjärsmyr och Oscar Wendt i IFK Göteborg igen.

– Klart att vi ofta pratar om det, att få göra det på hemmaplan i Göteborg. Men det är inget som vi kan sia om. Mycket kan hända på vägen. Oscars och mitt kontrakt går ut samtidigt. Men klart att det hade varit en häftig grej, säger han till Expressen.

Att det går trögt för Blåvitt som förening är något han tycker är tråkigt och hoppas kunna ändra på ifall han skulle komma hem.

– Klart att man vill att det ska gå bra, sedan är det inget som säger att bara för att vi skulle komma, att det skulle gå bra och bli SM-guld. Om man skulle komma hem vill man bidra med att klubben höjs och vinna titlar. Man vill inte höra att Blåvitt ska ha ett par år på sig innan man ska vinna guld. Nu har mycket hänt på kort tid, så jag förstår tanken.

– Vi har inga planer på att flytta hem ännu. Men den dagen vi bestämmer oss för att flytta hem blir det Göteborg. Jag älskar Göteborg som stad och har mycket kompisar där så det kommer vi göra.

Berg gjorde 21 mål på 53 matcher i Blåvittröjan mellan 2005-2007.