Foto: Bildbyrån

Oscar Krusnell värvades till Hammarby förra sommaren och fick starta en match i allsvenskan under hösten. I år har dock 19-åringen inte ens hoppat in i seriespelet, men vänsterbacken ger inte upp.
– Nej, jag kämpar på och chansen kommer att komma. Då är jag redo att ta den, säger Krusnell till FotbollDirekt.se. 

Tillsammans med Sander Svendsen och Muamer Tankovic presenterades Oscar Krusnell för Hammarby på en presskonferens på restaurangen Kvarnen i Stockholm förra sommaren.

Medan Svendsen gjorde omedelbar succé i fjol och ”Mujo” varit en tongivande spelare i det Bajen som i år leder allsvenskan, har Krusnell hittills inte blivit något stort namn i Hammarby.

I fjol spelade vänsterbacken totalt fyra allsvenska matcher, varav en från start. I år har dock speltiden varit lika med noll. Tränaren Stefan Billborn har valt Neto Borges och Mats Solheim på vänsterbacksplatsen.

Krusnell, som efter spel i moderklubben Enskede och AIK lämnade Sverige för Sunderlands ungdomsakademi sommaren 2015, ger inte upp allsvenskt spel med Hammarby.

– Nej, jag har lärt mig väldigt mycket under året, även om jag inte spelat så mycket. Jag kämpar på och chansen kommer att komma. Då är jag redo att ta den! Jag har haft ett bra snack med tränaren och jag utvecklas varje vecka. När det går så bra för laget också är det så klart svårare att ta sig in i laget, men det är skitkul att det går så bra för laget i år, konstaterar Krusnell för FotbollDirekt.se.

Såväl Dusan Jajic, Marcus Degerlund som Leo Bengtsson är utlånade till Frej respektive Gefle i superettan. Att lånas ut i sommar är inget alternativ eller?

– Jo, det är absolut ett alternativ, men just nu fokuserar jag bara på att ta en plats i Hammarby. Jag vill vara med och konkurrera här och förhoppningsvis få spela matcher – och vinna SM-guld!

Du gjorde fyra allsvenska matcher i fjol, varav en från start. Hur var det?

– Det var ingenting som jag hade förväntat mig förra sommaren att spela allsvenskan redan förra året. Roligaste matchen var ju när jag startade hemma mot Sirius. Det blev 3-3, en galen match! Vi började jävligt bra men släppte in några billiga mål, men det var skitkul att spela på den nivån.

Hur skiljer sig Hammarby kontra Sunderland?

– Eftersom jag inte spelade i a-laget där utan i U23 var det kanske inte lika mycket fokus på att vinna där som här. Där var utvecklingen fokus, medan det i Hammarbys a-lag så klart är resultaten. Samtidigt tycker jag att det ger mer att träna med a-lagsspelare och jag trivs väldigt bra här.

Blev du positivt eller negativt överraskad av kvaliteten i allsvenskan?

– Oj, bra fråga. Tempot var ungefär som jag trodde och kvaliteten på lagen ungefär som jag trodde. Men sedan är det jätteroligt att det kommit hem så många bra spelare under åren nu, det är skitkul för hela allsvenskan.

Du var ju med i det svenska U19-landslaget som spelade Elite Round i våras nere i Rumänien. Hur stor är besvikelsen över att ni inte lyckades kvala in till EM-slutspelet i Finland nu i sommar?

– Vi kände efter de där tre matcherna att vi hade en bra chans att gå vidare. Vi hade spelövertaget, men klimatet… Alltså det var snö och skitkallt. Det var ju samma sak för de andra lagen också, men jag tror att vi hade gynnats av att spela på en bättre matta. 99:orna är en riktigt bra årskull så vi borde ha gått längre.

LÄS: JOBBIGA TIDEN EFTER BAJEN 

Krusnell gjorde hela 23 matcher i U17-landslaget, men missade EM-slutspelet i Azerbajdzjan 2016 på grund av skada. Nu när U19-gänget inte nådde EM är det endast U21-landslaget kvar för Krusnell och vänsterbacken är medveten om den stenhårda konkurrensen där.

– Jag har ju tänkt på att jag kan ha spelat min sista landskamp, men förhoppningsvis får jag chansen igen. Att representera Sverige är det roligaste man kan göra som svensk fotbollsspelare. Oavsett vad har jag fått spela många landskamper och jag har fått känna på hur det är att representera Sverige. Det har varit skitkul!