Jiloan Hamad och Björn Paulsen är spelarna det ryktas mest om kring en flytt ifrån Hammarby den här sommaren. Men när det gäller den danske kuggen så tonar sportchefen Jesper Jansson ner läget kring honom – det finns inga konkreta bud.
– Nej, ingenting. Det är handen på hjärtat, säger han till FotbollDirekt.se. 

Hammarby jagar guld i närmast i kamp med AIK och IFK Norrköping.

När serien startar om i juli leder Bajen tabellen och många experter är eniga om att guldstriden kan avgöras genom vad som händer i transferfönstret. AIK har tappat Anton Saletros och Alexander Milosevic kan vara näste man ut. Även Kristoffer Olsson har blickar på sig utifrån – samtidigt ska Sebastian Larsson vara klar som förstärkning.

I Hammarby är det främst kaptenen Jilion Hamad – som sitter på utgående kontrakt och har en utköpsklausul på ringa sex miljoner kronor – och slitvargen Björn Paulsen det snackas om.

– Han har ju liksom ”Jille” hittat otroligt rätt den här våren. Ja, jag kan bekräfta att intresset är tydligt även kring Björn. Vi ser ju vilken aktivitet det är kring våra matcher på Tele2 och hur vi kontaktas via kanaler om framförallt Jiloan och Paulsen så här långt. Det är ju två namn som syns, även om vi har fler namn som också uppmärksammas, sa Jansson till FD för ett antal veckor sedan.

Den tidigare Sönderjyske- och Esbjergprofilen ska enligt FD:s uppgifter vara värderat till omkring en miljon euro av Bajen och följs på nära håll från danska toppklubbar.

Men sportchefen Jesper Jansson tonar ner att det skulle vara ett skarpt läge kring Paulsen. Det finns intresse, men inga konkreta bud.

– Nej, ingenting finns i nuläget. Handen på hjärtat. Det kan vara så att det finns intresse men inget av detta har blivit konkret till förhandlingsbordet, säger han till FotbollDirekt.se.

Paulsen har ett kontrakt som löper över nästa säsong också.

– Vi äger frågan och har en bra kontraktssituation med många av våra spelare. Det känner vi en stor trygghet i. Ambitionen är att bygga vidare på dagens Hammarby utan att förändra för mycket

Vilken nivå tycker du han hållit den här våren, dansk landslagsklass? 

– Många danskar känner till honom sedan tidigare förstås. Nu har han spelat mer i en och samma position, hans kanske bästa position, och gjort det jäkligt bra. I Danmark sågs han mer som en allroundspelare.

– Landslagsklass? Danmark har många bra spelare. Det kanske han gör, men det är nog Åge Hareides jobb att värdera.