• Publicerat 7 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Tino Kadewere har inte bara haft en succévår i allsvenskan. Nu ska Djurgårdens anfallsstjärna spela final i COSAFA Cup i Afrika där Zambia väntar.

Redan 2015 när Tino Kadewere debuterade i allsvenskan för Djurgården beskrev sportchefen Bosse Andersson anfallaren född 1996 som något alldeles extra. ”Han kan bli en av klubbens största någonsin”, förklarade Bosse.

Efter ett par tunga år med skadeproblem och skralt målskytte är Kadewere nu allsvensk skytteligaledare. De fyra målen i sista matchen mot Sirius före VM-uppehållet gör att han svarat för åtta allsvenska fullträffar på tolv matcher i år. Lägg därtill 22-åringens fyra mål i Svenska cupen.

Nu kan Kadewere även skörda en framgång med landslaget. I går besegrades Lesotho på straffar och därmed spelar Zimbabwe final mot Zambia i COSAFA Cup. I kvartsfinalen slog Zimbabwe ut Botswana. Kadewere hoppade in i bägge matcherna.

LÄS: KAN VARA FÖRLORAD FÖR DJURGÅRDEN