• Publicerat 6 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Rivaldo var en av de största namnen när Brasilien bärgade sitt senaste VM-guld, 2002. Forne världsstjärnan berättar för Sportbladet att han såg bägge mötena med Italien i playoffet och 46-åringen imponeras stort av det blågula landslaget.
– De kommer bli svårslagna, just eftersom de besegrade Italien som är ett av de största länderna i VM-sammanhang, säger Rivaldo.

Sverige har Tyskland, Mexiko och Sydkorea i sin VM-grupp. Vid avancemang är det troligast att Blågult slutar tvåa efter tyskarna och då kommer Brasilien med allra största sannolikhet vänta i åttondelsfinalen.

Forne världsstjärnan Rivaldo, som var en nyckelspelare för Brasilien i såväl VM 1998 (silver) som VM 2002 (guld), anser att Sveriges chanser mot brassarna borde vara väldigt små.

– Pratar man om namn och tradition, då är det noll chans att de vinner. Brasilien är det enda landet som har spelat alla VM-slutspel, vi har vunnit fem gånger, säger 46-åringen till Sportbladet och fortsätter:

– Så på pappret finns det ingen chans, men fotboll är inte papper, det spelas ute på planen. Man måste komma ihåg det som Sverige redan har åstadkommit, de slog ut Italien. Sverige är i VM och inte Italien.

Just playoffmatcherna mot Italien bevittnade Rivaldo och brassen, som under sin karriär representerade klubbar som Barcelona och Milan och dessutom utsågs till världens bästa fotbollsspelare 1999, imponeras stort av Sverige.

– De gjorde det väldigt bra och de kommer göra det bra i VM även utan Zlatan. Vinsten mot Italien har höjt deras självförtroende nu.

– De kommer bli svårslagna, just eftersom de besegrade Italien som är ett av de största länderna i VM-sammanhang. Allt kan hända i fotboll.