Personliga skäl gör att FCK:s Erik Johansson, 29, vill till Stockholm. AIK och Djurgården gör upp – men båda klubbarna skräms av FCK:s höga prislapp. Enligt säkra källor till FotbollDirekt vill danskarna ha 12 000 000 – ett pris som skulle göra stjärnan till en av de största allsvenska affärerna genom tiderna.

Sebastian Larsson är så gott som klar för AIK och snart kan nästa stjärna vara klar för en klubb i Stockholm.

Den förre landslagsmannen Erik Johansson vill lämna FC Köpenhamn för att komma närmare sin fästmö, tv-personligheten, Carina Berg. Problemet är att Johansson så sent som i fjol skrev på ett nytt kontrakt som gör att den klubb som får honom sannolikt kommer behöva punga ut stora belopp.
Enligt nya uppgifter i dag är danskarnas utgångspris satt till 12 miljoner kronor.
Stora pengar som vare sig Djurgården eller AIK är beredda att betala.

Vidare handlar det liksom AIK med Seb Larsson – initialt även med Johansson om ett 2,5-års kontrakt. Detta enligt uppgifter till FD.

Det har sedan tidigare rapporterats i flera media om hur Johansson sannolikt är bäst betald av alla spelare i Skandinavien. Det efter en kontraktsförlängning med FCK i mars och 830 000 kronor i månaden(!), med sign on-bonusen utslagen över hela kontraktet.

Men det blir en komplicerad affär att lyckas ta stjärnan från FCK för Djurgården eller AIK. Dif uppges i nuläget leda racet.
Lägg där till att Johanssons avtal med FCK går ut först sommaren 2021 och ska han bryta det i förtid så kostar det stora pengar. Personliga förhandlingar han först måste lösa innan något med Dif eller AIK kan bli aktuellt. Den sign on-bonus han fick vid den senaste kontraktsförlängningen kommer han helt enkelt tvingas betala tillbaka stora delar av till FCK.

Djurgårdens Bosse Andersson har, som FD kunnat berätta, träffat FCK:s manager Ståle Solbakken på Arlanda och även AIK har visat ett konkret intresse för Johansson.

Erik Johansson har gjort tolv A-landskamper för Sverige.