Foto: Bildbyrån

För Aftonbladet medger Bengt Andersson stor ilska över att han inte blivit målvaktstränare i IFK Göteborg. Sportchefen Mats Gren anser dock inte att han och dåvarande tränaren Jörgen Lennartsson gjorde fel som inte plockade in Blåvitts gamla guldhjälte.
– Är han intresserad av ett jobb hos IFK bör han rimligtvis anmäla sitt intresse, säger Gren till tidningen. 

Det var inför 2017 års säsong som IFK Göteborg värvade över Sven Andersson som målvaktstränare från Helsingborg. ”San Siro-Sven”, som han fick som smeknamn efter att ha räddat Álvaro Recobas straff i Milano 2000 vilket tog HIF in i Champions Leagues gruppspel, har ett förflutet som spelare i såväl Helsingborg och Örgryte.

En som däremot är en gammal Blåvitthjälte och som ville ha jobbet som Sven Andersson fick var Bengt Andersson, som vaktade IFK Göteborgs mål under guldsäsongen 2007 och som gjorde totalt 246 matcher i klubben. För Aftonbladet berättar den nu 51-årige Bengt Andersson om besvikelsen över att inte ha fått jobbet som målvaktstränare i Blåvitt.

– Jag skulle absolut vilja vara målvaktstränare. Framför allt borde jag ha fått frågan, absolut. Att jag inte fick frågan är jag oerhört besviken över, säger han till tidningen och fortsätter:

– Man behöver ju ha lite gammalt Blåvitt-blod, så att man kan förmedla den känsla som ska vara där.

LÄS: VILKEN REVANSCH FÖR GÖTEBORG! 

Sportchefen Mats Gren, som tillsammans med dåvarande tränaren Jörgen Lennartsson valde att plocka in Sven Andersson 2017, tycker inte att duon gjorde fel och slår tillbaka mot Bengt Anderssons utspel.

– Det var inte bara jag som fattade det beslutet, utan även dåvarande tränaren Jörgen Lennartsson som hade jobbat med Sven Andersson i Helsingborg. Man kan inte bara plocka in någon som kanske inte tränaren vill ha. Bengt har aldrig varit målvaktstränare på elitnivå. Är han då intresserad av ett jobb hos IFK bör han rimligtvis anmäla sitt intresse. Det är som om jag skulle tycka att det är jättekonstigt och vara jättebesviken på att min gamla klubb i Schweiz inte ringer mig när de ska ha en ny tränare, konstaterar Gren för Aftonbladet.