Foto: Bildbyrån

Seon-Min Moon lämnade Djurgården efter 2016 års säsong och flyttade hem till Sydkorea. Nu, inte ens två år senare, finns yttern med i landets VM-trupp och kan starta premiären mot Sverige.
– Det är helt sjukt att de kan ställa upp med Heung-min Son (Tottenham) på ena kanten och Moon på andra, utbrister Christoffer Svanemar i Tutto Baluttos VM-podd Tutski Balutski

Efter att ha gjort succé i Östersund i superettan värvades Seon-Min Moon till Djurgården sommaren 2015 som ersättare till korsbandsskadade Haris Radetinac.

Sydkoreanen var stundtals en frisk fläkt på kanten med sin teknik och kvickhet, men lyfte aldrig riktigt i Stockholmsklubben. Fyra starter och ett mål var Moons facit 2015 och säsongen därpå sex starter och en fullträff.

I november 2016 meddelade Djurgården att Moon gjort sitt i klubben, detta då han på grund av hemlängtan valde att flytta tillbaka till Sydkorea.

Därefter har Moon varit helt bortglömd i Sverige, men nu kommer svenskarna att se 25-åringen spela fotboll igen. Sydkoreanen är nämligen med i landets VM-trupp och kan mycket väl få en startplats i premiären mot Sverige 18 juni, något som får journalisttrion Thomas Wilbacher, Gusten Dahlin och Christoffer Svanemar att häpna i Tutto Baluttos VM-podd Tutski Balutski.

– Det är ”sick”, utbrister Wilbacher och Dahlin fyller i:

– Det är högst troligt att han kommer starta mot Sverige och för oss som följt allsvenskan… ja, jag vet att jag någon gång på Tele2 satt och skakade på huvudet åt honom och bara: ”Är det här en fotbollsspelare?”.

LÄS: BESKEDET SOM DJURGÅRDEN VILL HÖRA 

Det största hotet mot Sverige i premiären är Tottenhams stjärna Heung-min Son och Christoffer Svanemar förbryllas över att Son och den tidigare Djurgården-spelaren Moon troligen kommer att figurera i samma elva.

– Det är helt sjukt att de kan ställa upp med Son på ena kanten och Moon på andra. Det är en så stor nivåskillnad!

Att Moon ändå visade stora kvaliteter under sin tid i Sverige råder det ingen tvekan om och Dahlin tar upp ett exempel:

– Jag minns ett derby mot Bajen då Moon var helt överlägsen på planen, men när han försvann var det ju ingen som saknade honom!