Vårsäsongen är avslutad och vi summerar första delen av allsvenskan. Vilka värvade bäst i vintras? Här rankar FD:s krönikör Magnus Österberg de tio bästa nyförvärven i allsvenskan.
– Simon Thern är en Norrköpingsaffär som ska rankas i absolut allsvensk toppklass, säger Österberg.

Det handlar om spelare som värvats in inför den här säsongen. Flera spelare har satt avtryck – här rankar Magnus Österberg vårens bästa nyförvärv!

1. Nikola Djurdjic, anfallare, Hammarby:

Magnus Österbergs kommentar: ”Har bidragit extremt mycket, både i Bajens spelsätt och även med med målskytte. Att det var en tjurskalle visste jag, men han har presterat mer än jag trodde han hade i sig efter några tuffa år utomlands. Det nyförvärv som har haft klar mest impact”.


2. Robin Jansson, försvarare, AIK:

Magnus Österbergs kommentar: ”Kom på kort varsel från en lägre division, men har extremt snabbt vuxit ut till en stabil allsvensk backlinjespelare. Ett bra exempel på att svenska klubbar borde se över sin nationella scouting i lägre divisioner, AIK ett föredöme här.”


3. Simon Thern, mittfältare, IFK Norrköping:

Magnus Österbergs kommentar: ”Var en av de stora profilvärvningarna inför säsongen. Och han har verkligen levt upp till förväntningarna. Varit bra ändå från början, även när laget inte fungerade fläckfritt”.


4. Nabil Bahoui, mittfältare/anfallare, AIK:

Magnus Österbergs kommentar: ”Samma här, en stor profil. Har fått flytta runt på olika positioner, men har nu visat i allt fler matcher på slutet vilken kapacitet han besitter offensivt”.


5. David Fällman, försvarare, Hammarby:

Magnus Österbergs kommentar: ”Anpassat sig snabbt till det allsvenska fotbollen igen, visste inte riktigt var han stod efter två år i Kina. Verkar lite i skuggan av Björn Paulsen men gör oftast det helt fläckfritt”.

6. Alexander Milosevic, försvarare: AIK:

Magnus Österbergs kommentar: ”Tog lite tid innan han visade sitt rätta jag. Men har under de senare omgångarna på våren vuxit ut ill den spelare både han och AIK vill att han ska vara”.

7. Marcus Danielson, försvarare, Djurgården:

Magnus Österbergs kommentar: ”Mer eller mindre invärvad i sista sekund, sågs som backupspelare, men har varit väldigt bra och kan inte ses som backupspelare fortsättningsvis”.


8. Jonathan Ring, mittfältare, Djurgården:

Magnus Österbergs kommentar: ”Fick lite speltid initialt, men har visat sin tränare och supportrarna vilka fina offensiva kvaliteter han har. Kommer bli ännu viktigare för Djurgården i höst”.


9. Mohamed Buya Turay, anfallare, Dalkurd:

Magnus Österbergs kommentar: ”Hög prislapp som förstås innebär visst ansvar, men han har direkt visat att oavsett vad han kostar så är han en bra investering om man söker en målskytt”.


10. Lasse Nielsen, försvarare: Trelleborg:

Magnus Österbergs kommentar: ”Väldigt bra scouting för det första, passar in hos en allsvensk nykomling som förlitar sig väldigt mycket på hans kvaliteter. Kommer bli en absolut nyckelperson när de ska försöka säkra kontraktet”.