Foto: Bildbyrån

Hampus Nilsson är en stor favorit bland Djurgårdens fans. Efter en fin vår i Falkenberg uppges nu målvakten vara aktuell för IFK Göteborg. Detta rapporterar Hallands Nyheter

Trots att Hampus Nilsson mest satt på bänken under sina knappa fyra år i Djurgården blev målvakten ändå en stor favorit bland de blårandiga fansen.

Efter totalt åtta allsvenska matcher i Djurgården lånades Nilsson ut till Östersund sommaren 2016 och väl i Jämtlandsklubben blev det sex allsvenska fighter innan han återvände till Djurgården – för att sedan släppas till Falkenberg inför fjolårssäsongen.

Hallänningarna hade då precis trillat ur allsvenskan. Nilsson blev per omgående Falkenbergs förstamålvakt och laget slutade fyra i tabellen, fyra poäng upp till Trelleborg som kvalade sig till allsvenskan.

LÄS: EN SUCCÉAFFÄR AV BLÅVITT 

I år ser dock Hallandslaget ut att kunna nå landets högstaserie. Efter tio omgångar leder de superettan med sina 23 poäng. Hampus Nilsson har precis som i fjol varit en viktig spelare för Falkenberg och det verkar nu ha gett eko.

Med Pontus Dahlberg såld till Watford letar nu IFK Göteborg eventuellt efter en ny målvakt och en som uppges vara aktuell för storklubben är just Hampus Nilsson. Detta rapporterar Hallands Nyheter.

”Hampus Nilsson är en av många målvakter vi tittat på, men det är ännu inte bestämt att vi kommer att ta in en ersättare för Dahlberg då vi har Erik Dahlin som är en mycket bra målvakt”, skriver Blåvitts sportchef Mats Gren i ett mejl till tidningen.

Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson menar att IFK Göteborg inte hört av sig till honom gällande Hampus Nilsson, vars kontrakt löper ut efter den här säsongen.

– Jag är hundra procent ärlig i mitt uttalande, men sedan vet både du och jag att det kan gå snabbt i fotbollsvärlden, säger Håkan Nilsson till Hallands Nyheter.