• Publicerat 30 maj, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

18 poäng i fjol och nu delad skytteliga i superettan. Sargon Abraham har gjort sig till ett glödhett namn och nu uppges IFK Göteborg vilja värva 27-åringen. Detta skriver GP.

Sargon Abraham gjorde succé under sitt debutår i Degerfors i fjol. Hela 18 poäng (tolv mål och sex assist), men ändå stannade den offensiva mittfältaren i superettan.

Nu har 27-åringen fortsatt succén. Tillsammans med Landskronas Sadat Karim och Örgrytes Diego Montiel toppar Abraham skytteligan med sju gjorda mål och FotbollDirekt kunde tidigare under onsdagen berätta att spelaren, vars kontrakt löper ut efter säsongen, har en utköpsklausul på endast 600 000 kronor.

Enligt FD:s uppgifter finns intresse från holländska Fortuna Sittard, som avancerade till högstaligan inför nästa säsong, vilket Abraham själv bekräftade:

– Jag har hört det också. Man blir självklart glad att bra klubbar är intresserade av mig. Den holländska högstaligan håller hög nivå så det känns extra smickrande. Men vi får se, det är inte jag som sköter de här bitarna utan det är upp till Degerfors och min agent, sa han till FD.

Nu uppger GP att även IFK Göteborg finns med i bilden kring Abraham.

– Det har inte undgått någon att han har gått väldigt bra i fjol och fortsatt på den banan i år. Då uppstår det intresse från klubbar på högre nivå. Han strävar efter att spela på så hög nivå som möjligt, säger spelarens agent Moses Ssewankambo till GP.