Foto: Bildbyrån

Gif Sundsvall har varit en av vårens stora överraskningar i allsvenskan. Giffarnas sportchef Urban Hagblom har haft en taj budget att jobba med, men har fått ihop en slagkraftig trupp. Nu avslöjar Hagblom att han haft erbjudanden från andra klubbar:
– Jag har fått förfrågningar från andra klubbar i fotbollsvärlden, , säger han i GIF-podden hos ST.

Gif Sundsvall sliter med ekonomin – till nyår måste klubben visa ett positivt eget kapital, annars riskerar man elitlicensen.

Inför säsongen tippades Giffarna i botten, men laget har överraskat och ligger nia i tabellen efter vårsäsongen.

Sportchefen Urban Hagblom har fått jobba med små medel, men lyckats skapa en trupp där flera spelare hyllats stort för sina insatser, såsom Romain Gall och David Batanero.

Hagblom avslöjar nu i det kommande avsnitt av GIF-podden på ST (släpps i morgon), att han haft erbjudanden från andra klubbar.

– Jag har fått förfrågningar från andra klubbar i fotbollsvärlden, men inte så att det kommit så långt att vi haft dialog. Jag har redan ett grymt intressant projekt i GIF Sundsvall och att etablera Giffarna i Allsvenskan för lång tid, säger han i podden.

Senaste förfrågan var i fjol, och den kom från en europeisk klubb, berättar han.

– Fotbollsvärlden fungerar på ett sådant sätt där någon kanske upplever att man gör ett okej jobb och frågar om jag kan vara intresserad av vissa uppdrag. De har fått tydliga svar: att jag inte är det.

Hagblom motiverar sina nobbar med att han inte ser sig som klar i Sundsvall, ett långsiktigt projekt som inte är framme än, säger han:

– Vi lägger ned ett oerhört hårt arbete på den talangarbetsmiljö där vi slåss med andra starka klubbar i Sverige. Det gör att vi har nått en jättenivå där landslagsspelare söker sig till Sundsvall utan att vi söker spelaren. Det känner inte många till, att vi utvecklat det ihop med Sundsvalls gymnasium och fotbollsutbildningen.

– Vi är i högsta serien i U16, U17 och U19 och presterar bra mot starka klubbar i Sverige. Vi har tagit en jätteresa för att när vi etablerar oss i Allsvenskan ska vi göra det med ett stort antal egna produkter.