Foto: Bildbyrån

I flera transferfönster i rad har Linus Wahlqvist varit aktuell för en utlandsflytt, men ännu är U21-landslagsbacken kvar i Norrköping. Mot AIK senast gjorde den egna produkten en bra match, men grämer sig över 3-3-resultatet samtidigt som han inte vill prata flyttrykten.
– Så som det såg ut i andra halvlek är det klart att vi ska vinna. Nej, jag har inget att säga om framtiden än så länge, konstaterar Wahlqvist för FotbollDirekt.se. 

Storklubbar som Fiorentina och Valencia har tidigare varit intresserade av Linus Wahlqvist. Försvarsspelaren, som redan som 18-åring 2014 etablerade sig i allsvenskan med sitt Norrköping, har i de senaste transferfönstren ryktats till utlandet.

Trots detta är U21-landslagsbacken inne på sin femte säsong med ”Peking”. Efter årets allsvenska löper kontraktet ut och såvida inte Wahlqvist förlänger är sommarfönstret Norrköpings sista chans att casha in på 21-åringen. Huvudpersonen själv vill dock inte uttala sig vad som kommer att hända.

– Nej, jag har inget att säga om framtiden än så länge, säger Wahlqvist till FotbollDirekt.se.

Du var med och vann SM-guld med Norrköping 2015. Hur står sig den här upplagan i jämförelse?

– Oj, jättesvårt att säga. Det här laget är ju yngre och har mer fart. Då 2015 hade vi större spelare och spelade mer rakt så det är verkligen två helt olika lag.

Kan ni vinna guld i år?

– Jag tror absolut att vi kan nå stora framgångar den här säsongen. Annars hade vi inte hållit på med det som vi gör. Nu senast mot AIK var det starkt att vända underläge och vi avslutade vårsäsongen bra.

LÄS: HÖLL INTE TILLBAKA MOT NORRKÖPING – ”NEJ, INGET SÅNT” 

Som Wahlqvist är inne på låg Norrköping under med 2-0 i paus borta mot AIK i lördags, men inom loppet av en kvart i den andra halvleken vände ”Peking” till 3-2. Med tolv minuter kvar volleysköt Rasmus Lindkvist in 3-3 vilket också blev slutresultatet. Det innebar i sin tur att serietrean Norrköping inte passerade tvåan AIK i tabellen, vilket de hade gjort vid seger.

– Det är blandade känslor. Klart att man ska vara nöjd med ett kryss när vi låg under med 2-0, men så som det såg ut i andra halvlek är det klart att vi ska vinna.

– Jordan (Larsson) hade två chanser, jag hade en chans och Arnor (Sigurdsson) hade en chans, så ja, vi hade chanser att avgöra i slutet.

I och med VM kickar allsvenskan inte igång igen förrän början av juli och efter elva omgångar har tabelltrean Norrköping 23 poäng, tre pinnar färre än serieledande Hammarby. Linus Wahlqvist anser att han och hans mannar har mer att ge.

– Som alla säger har vi inte riktigt kommit igång ännu. Det ska bli kul att se hur det kommer att se ut när vi väl är igång!