• Publicerat 29 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby leder överraskande allsvenskan nu när serien tar en dryg månads uppehåll. Senast blev det 1-1 borta mot Kalmar och likt flera andra bajare är mittfältaren Jeppe Andersen inte alls nöjd med den straff som KFF fick i inledningen av andra halvlek.
– Så klart att det är frustrerande, berättar dansken för HTV.

Inför förra helgens derby mot AIK hade Hammarby bara tappat poäng i en match: borta mot Häcken, en fight som slutade 2-2.

Men mot AIK blev det förlust med 1-0 och nu i söndags nere i Kalmar 1-1. Hammarbys mål gjordes då av Jeppe Andersen, som likt de andra bajarna också har synpunkter på den straff som KFF fick i inledningen av den andra halvleken.

– Det är inte straff. Så klart att det är frustrerande, men så är livet och så är fotbollen. Det är inget som vi kan göra något åt nu, konstaterar mittfältaren för HTV.

Det var just dansken som sköt kvitteringen för Hammarby kort senare och trots att Stockholmslaget hade chanser att avgöra slutade mötet lika, något Andersen ändå köper.

– Vi visste att det skulle bli svårt. 1-1 är väl okej.

LÄS: STORA HAMMARBYNAMNET APPLÅDERAS 

Efter elva omgångar leder Hammarby allsvenskan med två poäng före AIK och tre före Norrköping – och då har Gnaget spelat en match mer än övriga två topplag. Trots de två senaste resultaten lämnar Andersen för semester i gott mod.

– Vi ligger etta i tabellen. De två sista matcherna har vi bara fått en poäng så jag vet inte om vi är lite besvikna just för de två matcherna, men vi måste ändå vara nöjda. Vi har vunnit åtta matcher och det är jättebra så jag tycker att vi ska vara nöjda så här långt.