Utlånade Marcus Antonsson, 27, bidrog till att skjuta Blackburn tillbaka till Championship. Nu är han tillbaka i Leeds United – där framtiden är oviss. Enligt FD:s uppgifter finns allsvenska klubbar med i leken om hans underskrift – där Malmö FF uppges ha visat störst intresse så här långt.
”Ja, intresset är stort för Marcus men vi vet i dag inte vad Leeds vill och han har ett år kvar på kontraktet. Om en månad tror jag vi vet mer”, förklarar hans agent Anders Karlsson i ett SMS till FotbollDirekt.se.

Marcus Antonsson gjorde tolv mål under sin första säsong i Kalmar FF 2015 och slutade med det på en delad tredje plats i allsvenskans skytteliga. Säsongen därpå hann han göra tio mål på tolv matcher innan den allsvenske skyttekungen lämnade för Leeds United.

En övergång som gav Kalmar FF 20 miljoner kronor.
Kontraktet skrevs på tre år med den klassiska klubben. Men tiden i Leeds har inte varit helt lyckosam där Antonsson haft svårt att få speltid. 2016/17 noterades han för ett mål på 16 matcher och inför den gångna säsongen lånades han ut till League One och Blackburn.

Där gick det desto bättre. Antonsson spelade 31 matcher och gjorde sju mål och tre assist när Rovers slutade tvåa och tog sig tillbaka upp i Championship. Med ett år kvar på kontraktet är Antonsson nu tillbaka i Leeds där framtiden just nu är oviss.

Enligt FD:s uppgifter är det i dagsläget inget som talar för en ny sejour i Blackburn och det är osäkert om Leeds är beredda att satsa på honom. I den vevan har allsvenska klubbar hört sig för om möjligheten att ”värva hem” Antonsson i sommar.

FD kan avslöja att majoriteten av toppklubbarna i allsvenskan hört sig för och där Hammarby och Malmö FF ska ha visat det allra mest seriösa intresset, ett MFF som står inför ett 2019 utan Markus Rosenberg.

Allra tydligast ansträngningar har alltså gjorts från MFF:s håll, enligt FotbollDirekts källor, men problemet är att kunna lösa det ekonomiska.
Enligt FD:s uppgifter tjänar Antonsson omkring 750 000 kronor i månaden och en ekonomiskt rimlig uppgörelse mellan alla parter behöver komma på plats för att Antonsson ska kunna tänka sig att lämna England för Sverige.