GIF Sundsvall avslutade våren med stil genom att besegra IFK Göteborg (2-0). Laget har överträffat alla förväntningar – men hur hösten går kommer avgöras i sommarens transferfönster, menar tränaren Joel Cedergren.
– Det kan bli ett ganska intensivt fönster, säger han till Sundsvalls Tidning. 

GIF Sundsvall bottentippades av media inför säsongen – men ”Norrlandslaget” har överträffat förväntningarna. Fyra segrar, tre oavgjorda och tre förluster på tio matcher.

Senast besegrades IFK Göteborg hemma på Idrottsparken med 2-0. Nu väntar ett intensivt transferfönster enligt klubben själv.

– Det är väl så att under det här transferfönstret så kommer det förmodligen hända en del för oss, säger huvudtränaren Joel Cedergren till Sundsvalls Tidning.

– Vi har inte så mycket pengar i budgeten men det finns andra möjligheter. Det kan vara spelare som kanske känner att de vill i väg eller bli utlånade, så lite resurser har vi att göra något. Det är jätteviktigt att det blir ett bra fönster för oss. Vi har haft en ganska tuff vår med Chid (Omeje)i, Maic (Sema) och Tommy (Naurin) som bland annat varit långtidsskadade. Det blir viktigt att få tillbaka Maic, han är en toppspelare som jag ser det, säger Cedergren.

Han fortsätter:

– Det kan bli ett ganska intensivt fönster. Vi behöver en offensiv spelare, och beroende på vad som händer med Samu en ytterback också. Sedan kan det blir fler positioner beroende på vad spelare i vårt lag och vi vill med utlåningar och så vidare. Vi har lite behov av att bli ännu starkare tycker jag, så vi hoppas på det.