• Publicerat 28 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Jordan Larsson var ett ständigt orosmoment för AIK-försvaret i lördagens 3-3-drabbning. Under måndagen blev det klart att Norrköpings anfallstalang kallas in till U21-landslaget. 

Efter att ha varit avstängd i tre matcher efter en tackling hemma mot Trelleborg återfanns Jordan Larsson i truppen hemma mot Sundsvall i onsdags och tre dagar senare spelade anfallstalangens lag borta mot AIK på Friends Arena.

Med kvarten kvar byttes Larsson in, då Norrköping hade vänt 0-2 till 3-2. Bara fyra minuter senare kvitterade Rasmus Lindkvist till 3-3 och slutet i Solna blev högdramatiskt.

Henok Goitom missade två jättelägen för AIK och Jordan Larsson höll på egen hand på att skjuta 4-3 till Norrköping. I 90:e minuten vek han inåt i banan och avlossade ett tungt skott som målvakten Budimir Janosevic fick sträcka ut ordentligt för att nå.

LÄS: STJÄRNAN ÅNGERFULL EFTER NORRKÖPING 

I matchens absoluta slutsekunder rann Larsson igenom och hade inte Daniel Sundgren svarat för ett heroiskt hemjobb och stört Larsson till att skjuta på Janosevic hade Norrköping mycket väl kammat hem segern.

Nu slutade mötet 3-3 och det innebar att serietrean Norrköping inte passerade tvåan AIK i tabellen.

För Jordan Larsson kom dock en annan belöning under måndagen. 20-åringen, som i vintras var med på januariturnén, kallades tidigare i dag in till U21-landslagets trupp till EM-kvalmatchen borta mot Malta 7 juni, detta då Joel Asoro lämnat återbud på grund av sjukdom.