• Publicerat 28 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården besegrade Sirius med hela 5-1 under söndagskvällen. Mittfältaren Jesper Karlström var inte imponerad av tabelljumbon.
– Jag trodde att de skulle vara lite bättre faktiskt, säger 22-åringen till DIFTV.

Sirius har det jobbigt i allsvenskan. Endast fem poäng efter elva matcher och delad jumbo ihop med Dalkurd.

Under söndagen blev det hela 1-5 i baken hemma mot Djurgården. Trots att det länge bara stod 1-0 och att Jonathan Rings 2-0-mål först kom i den 77:e minuten var det aldrig något snack om saken för mittfältaren Jesper Karlström att hans lag skulle vinna.

– Det kändes från minut ett att det här var vår match. Jag trodde att de skulle vara lite bättre faktiskt. Det kändes som att de öppnade upp ytor överallt nästan. Vi kom runt på kanterna, vi hittade in centralt… känslan var att vi anföll på många olika sätt. 1-0 kom välförtjänt och det var exakt så här vi ville att det skulle vara. Vi följde matchplanen, säger Karlström till DIFTV men 22-åringen medger samtidigt att Djurgården var illa ute efter halvtidsvilan.

– Det kändes tryggt första halvlek, men sedan kom de ut bra i andra medan vi var låga. De skapade några riktigt farliga chanser samtidigt som jag tror att även vi hade några chanser att göra 2-0 innan vi gjorde det. Det hade kunnat sluta på ett annat sätt, men en riktigt skön seger och kul att få göra många mål.

LÄS: VILL INTE ATT DJURGÅRDEN SKA FLYGA IVÄG 

Djurgården har med Svenska cupen-finalen inräknad fem raka segrar. Nu väntar mer än en månads långt uppehåll från allsvenskan, men 22-årige Karlström grämer sig inte över det.

– Skönt att gå in i uppehållet med några vinster och en bra känsla då vi även spelat bra. Jag har svårt att se att man gå på semester på ett bättre sätt än så här.