Foto: Bildbyrån

AIK såg ut att gå mot en säker trea hemma mot Norrköping i går, men efter en galen andra halvlek fick hemmalaget nöja sig med 3-3. Kristoffer Olsson anser att han och hans mannar inte utnyttjade motståndet till max.
– Vi kunde ha kontrat sönder dem, men vi gjorde inte det, konstaterar mittfältsstjärnan för FotbollDirekt.se. 

Efter den blytunga derbysegern borta mot Hammarby för en vecka sedan knappade AIK in på antagonisten från Södermalm, men därefter har Gnaget svarat upp med två raka kryss.

I onsdags blev det 1-1 borta mot Häcken och i går 3-3 hemma mot Norrköping. Gårdagens batalj inför drygt 21 000 åskådare på Friends Arena var något alldeles extra.

Kristoffer Olsson inledde målskyttet i den första halvleken och Ahmed Yasin utökade före paus. Segern såg kassaskåpssäker ut, men inom loppet av 15 minuter i andra vände Norrköping på steken med tre snabba mål.

En drömvolley av Rasmus Lindkvist i 78:e minuten räddade AIK från förlust och matchen slutade alltså 3-3. Kristoffer Olsson ser både bra och dåliga saker med den minst sagt svängiga insatsen.

– Man kan se det på två sätt. Det ena är ju att vi hade 2-0 trots att vi inte gjorde det speciellt bra. Vi kunde ha kontrat sönder dem, men vi gjorde inte det. Sedan i andra blev det ganska slumpmässigt. De gjorde mål på en hörna och sedan gjorde de mål igen och igen. Man kan se det negativt att vi tappade vår 2-0-ledning men man kan också se det positivt att vi kom tillbaka och gjorde 3-3. När inte vi kommer upp i nivå och Norrköping gör det bra, ja då blir det en ganska jämn match. Det är ganska enkelt, säger Olsson till FotbollDirekt.se.

LÄS: TVEKADE ALDRIG KRING ÅTERKOMST I AIK 

I och med poängtappet kan Hammarby i dag rycka i tabellen. Vid seger borta mot Kalmar kommer Bajen då leda serien med fyra poäng – och då har de ändå en match färre spelad än AIK. Trots detta stressas Kristoffer Olsson inte upp.

– Ja Bajen kan rycka, absolut. Ser man ur vårt perspektiv är det klart att vi ska ha fler vinster. Vi har gjort det helt okej och det finns grejer att jobba på och så vidare, men det finns hopp!

Visst firade du när du gjorde mål va?

– Ja det är väl klart.

Vissa vill ju inte fira mot sitt tidigare lag?

– Jaha du menar så. Nej det var kul att göra mål så det var inget sånt, konstaterar den Norrköpingsfostrade spelaren.