• Publicerat 27 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Efter tre raka förluster har Djurgården nu fem segrar i följd. Under söndagen besegrades Sirius med hela 5-1 efter sanslösa fyra mål av Tino Kadewere. FD:s reporter Casper Nordqvist ger nedan sin bild av drabbningen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER SIRIUS – DJURGÅRDEN 1-5

Tino Kadewere leder skytteligan. Vad hände?

– Tja, fyra mål i en och samma match är så klart ett makalöst facit. Tre sista målen kom från 86:e minuten framåt. De två sista på stopptid så det är klart att Tino mot slutet fick en rätt enkel resa att från ingenstans helt plötsligt segla upp i skytteligatopp. Klacken till 3-0 var läcker och chippen som ledde fram till 5-1-baljan var ju magi. Zimbabwiern har gått från en hackkyckling till den stora kelgrisen. En härlig resa för 22-åringen!

Kan Djurgården helt enkelt få svårt att behålla honom i sommar?

– Det är ingen hemlighet att sportchefen Bosse Andersson haft och har en förkärlek till Kadewere. ”Han kan bli en av de största i klubbens historia” sa Bosse sommaren 2015 i samband med anfallarens första allsvenska match. Nu efter fyramålssuccén kysste sportchefen Kadeweres sko och med tanke på att 22-åringen har kontrakt över 2019 års säsong kommer det kosta DUKTIGT med pengar för utländska klubbar att lösa Kadewere…

Men Kerim Mrabti verkar förlorad?

– Ja, det låter ju så, inte minst på honom själv. I Cmore-intervjun efter matchen var han ärlig med att det lockar att dra i sommar – för att då också generera pengar till Djurgården. Annars lämnar han ju som Bosman efter säsongen och med tanke på att det snackas om 15 miljoner kronor borde även Bosse Andersson vara sugen på att sälja. Skulle han stanna säsongen ut är det ju i så fall som att köpa en spelare för 15 miljoner för ett halvårs kontrakt och det hade nog ingen tyckt vara en bra idé.

Nu väntar ett långt VM-uppehåll och allsvenskan kickar inte igång igen förrän i början av juli. Djurgårdens vår?

– Den är ju klart godkänd tack vare att de räddade upp det så snyggt med fem raka segrar. Cupguldet är ju ett stor bedrift och nu ligger de bara sex poäng bakom serieledande Hammarby – som visserligen lirat en match färre än Blåränderna. Men ja, en bra vår till sist av Özcan Melkemichel och hans manskap.

Själva drabbningen på Studenternas då, speglade 5-1 matchen?

– Nix. Sirius hade flera jättelägen i den andra halvleken att göra 1-1. Ribban och en frilägesmiss räddade Djurgården och när Jonathan Ring i stället sköt 2-0 i 77:e minuten kändes Uppsalalaget helt plötsligt som ett slaget lag och det säger väl det mesta att jumbon släppte in tre mål från 86:e minuten och framåt. Men nej, SÅ överlägsna som resultatet antyder var verkligen inte Djurgården. Det är ändå värt att komma ihåg i all Tino-hysteri!