• Publicerat 27 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Elfsborg har fått upp ångan. 4-1 borta mot Dalkurd tidigare i veckan och under söndagskvällen 2-1 hemma mot Trelleborg. 

Efter en blytung start på årets allsvenska har Elfsborg fått upp ångan senaste veckan. I måndags kvitterade de till 1-1 mot Blåvitt i 94:e minuten och några dagar senare krossade de Dalkurd på bortaplan med 4-1.

Under söndagskvällen spelade boråsarna ännu en allsvensk fight och det började illa då gästande Trelleborg tog ledningen i nionde minuten då Zoran Jovanovic passade fram till Sebastian Ohlsson som prickade in ledningsmålet för nykomlingen.

Efter halvtimmen spelad kom dock kvitteringen när Daniel Gustavsson spelade in ett lågt inlägg mot Simon Lundevall som dock aldrig hann få någon touch på bollen. Det gjorde dock inget, för TFF-backen Felix Hörberg styrde in bollen i eget nät.

Bara tre minuter senare var det dags igen och då var Lundevall sist på bollen när han tryckte in den i mål efter att Issam Jebali avslutat och Marko Johansson släppt retur efter en jätteräddning.

2-1 stod sig matchen ut och det innebär att Elfsborg plockat sju poäng på de tre senaste omgångarna. Boråsarna nu med tolv pinnar på elva matcher.

Trelleborg kvar på elva poäng och ligger fyra från slutet. Skåningarna har en poäng ner till kvalstrecket, men hela sex pinnar ner till nedflyttningsplatserna.

Mötet mellan Brommapojkarna och Örebro på Grimsta slutade 0-0. Det är just BP som innehar den negativa kvalplatsen. ÖSK ligger femma med 19 poäng.