Foto: Bildbyrån

SOLNA. Nabil Bahoui gjorde under lördagen sin sista match i AIK-tröjan för den här gången. Den 30 juni löper låneavtalet med Gnaget ut, men stjärnan ger inte upp en fortsättning.
– Står det mellan AIK och Schweiz finns bara ett alternativ för mig, säger Bahoui i den mixade zonen. 

Det var en fullständigt galen match som spelades mellan AIK och Norrköping på Friends Arena under lördagseftermiddagen. Hemmalaget ledde med 2-0 i paus, släppte sedan in tre mål inom loppet av 15 minuter i den andra halvleken innan Rasmus Lindkvist med ett drömvolleymål kvitterade till 3-3 – vilket också blev slutresultatet.

Vinner Hammarby borta mot Kalmar i morgon leder Bajen serien med fyra poäng före Gnaget – och då kommer de grönvita från Södermalm ändå ha spelat en match färre än AIK.

Men storstjärnan Nabil Bahoui är inte orolig. Gnagets bästa målskytt ihop med Anton Salétros under våren (tre fullträffar) ser ett AIK med skyhög potential efter VM-uppehållet.

– AIK är på väg uppåt. Vi är absolut inte nära vår topp och ändå ligger vi tvåa. Vi är några poäng bakom Hammarby, men de är i sin topp. Det är bara att tänka när vi är i vår topp… Det gäller att vi har tålamod och jobbar hårt, samt slutar tappa ledningar som vi gjort, säger Bahoui i den mixade zonen och fortsätter:

– Jag har spelat i AIK i tre år sammanlagt och detta år är det mer positivt runt klubben. Det har alltid hänt mycket i AIK, att det är kaos är lite känt, men nu är det positivt och alla går åt samma håll. Det är längesedan som jag kände så. Vi har fått en bättre start i år, men det är surt att vi kryssat i de två senaste matcherna. Alla våra kryss har varit onödiga egentligen, det är lite vårt eget fel.

Matchen mot Norrköping var Bahouis sista i AIK för den här gången. I och med VM-uppehållet spelas inte allsvenskan igen förrän i början av juli – då 27-åringen i dagsläget är tillbaka i Grasshopper, klubben som han tillhör nere i Schweiz.

– Enligt pappret är det här min sista match, men jag hoppas att något ska hända inom en snar framtid. Det jag vet är att jag är AIK-spelare fram till 30 juni om jag minns rätt. Jag hoppas att det löser sig. Egentligen har jag kontrakt i Schweiz. Både AIK och Grasshopper är intresserade, kanske någon tredje part också som jag då får ta ställning till.

– Står det mellan AIK och Schweiz finns det bara ett alternativ för mig, säger Bahoui som redan tidigare berättat att han hellre stannar i Gnaget än återvänder till Grasshopper.

Det är alltid lite riskabelt att som en tidigare hjälte återvända till samma klubb, för gör man det dåligt är det i stället det som man minns, men det känns som att du gjort det väldigt bra även den här gången?

– När man är ute i Europa är det många som inte vill vända hem för går det då snett, ja då är det kört. Vet man dock vad man går för finns det inget att vara rädd för. För mig spelar det ingen roll, jag vet vad jag kan så jag har inget att vara orolig över.