• Publicerat 26 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK och Norrköping spelade 3-3 på Friends Arena där den andra halvleken var fullständigt galen. FD:s utsände Casper Nordqvist ger nedan sina intryck från drabbningen. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER AIK – NORRKÖPING 3-3

AIK ledde med 2-0 i halvtid. Kändes det klart?

– Aldrig klart efter bara 45 minuter mot ett väldigt skickligt lag som Norrköping, men visst talade det mesta för att det skulle bli tre svartgula poäng i dag. Linus Wahlqvist var inne i paus på att Norrköping inte skapade någonting och det hade han ju rätt i. Nej, detta kändes onekligen som AIK:s match.

Men vad hände egentligen efter paus?

– Tja, en rejäl kollaps av AIK som släppte in tre mål mellan 53:e och 68:e minuten – en kvart! Helt makalöst så klart och oj vad irriterat det blev på läktarplats. Att Rasmus Lindkvist fick på en drömvolleyträff som innebar 3-3 med dryga tio minuter kvar att spela var så klart en oerhörd lättnad för tabelltvåan.

Det var dock nära att Norrköping fick med sig tre poäng och en 4-3-seger?

– Ja oj oj oj vad nära det var flera gånger om mot slutet. Henok Goitom hade två väldigt fina chanser där framförallt nicken från nära håll borde ha resultatet i något bättre än högt över, men jag förstår vad du syftar på och det var ju Jordans Larssons två jättelägen från nära håll på stopptid. Först när han vek inåt i banan från högerkanten och avlossade ett riktigt bra skott som Janosevic fick sträcka ut ordentligt på. I matchens slutsekunder rann Larsson igenom och ett heroiskt hemjobb av Daniel Sundgren samt en ny fin räddning av Janosevic räddade AIK från en 4-3-förlust.

I och med 3-3-resultatet tog inget av lagen chansen att knappa in på Hammarby, men tror du ändå att AIK och Norrköping är nöjda med en poäng?

– Båda lagen gick mot segern i slutet, det var ingen tvekan om att såväl Gnaget som Norrköping ville ha tre poäng, men med tanke på hur det hela artade sig är nog både Rikard Norling och Jens Gustafsson ganska tillfreds med att de inte förlorade. Den stora vinnaren efter dagens galna fight är ändå Hammarby som nu kan rycka vid seger mot Kalmar i morgon. Då är de plötsligt fyra poäng före AIK och fem före ”Peking” – och då har AIK spelat en match mer än Bajen!

Till sist, något annat som bör uppmärksammas?

– Många sköna lirare på plats i dag. Robert Åhman Persson, Astrit Ajdarevic, Nordin Gerzic och Sauli Väisänen syntes alla nedanför pressläktaren. De tre förstnämnda lämnade cirka fem minuter före slutet, det hade inte jag gjort – för satan vilken dramatik det var!