Graham Potter kommer med stor sannolikhet att lämna Östersunds FK. Enligt FD:s källor är spelarna informerade att klubben förhandlar med Swansea och nu kan FD avslöja att den avgående Dalkurdtränaren Azrudin Valentic står högt på ÖFK:s lista över ersättare. 

Mycket talar för att Graham Potter gör sin sista match som Östersunds tränare mot Häcken i dag. Större uppgifter väntar i England där det i flera dagar rapporterats att Swansea håller succétränaren som huvudkandidat till att leda laget i the Championship nästa säsong.

The Independent skrev att Swansea kommer förväntas presentera Potter som ny manager nästa vecka. Expressen har tidigare berättat att även assistenten Billy Reid och scouten Kyle Macauley förväntas följa med till Swansea på Potters begäran. Efter matchen mot Häcken kommer ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg lämna information om läget.

”Efter ordinarie presskonferens i samband med matchen Östersunds FK – BK Häcken låter vi meddela att Daniel Kindberg kommer att tillkännage ett par nyheter och klara ut vissa spekulationer och rykten”, skriver Östersunds FK på sin hemsida.

Enligt FD:s källor har spelarna i Östersund informerats att förhandlingar pågår mellan klubbarna. Ordföranden Daniel Kindberg förnekade dock detta för FD så sent som i går. Samtidigt som han berättade att de har en plan för vilken ersättare man ska gå för om Potter försvinner.

– Men det är klart att vi har önskenamn om Graham skulle försvinna. Det vore oansvarigt att inte veta vem vi vill ha – om det händer. Ja, ja, det är klart. Den skandinaviska och den nationella marknaden. Klart att vi vet vilket namn vi vill ha om någonting händer men det gäller väl för alla klubbar att ha en förberedelse.

Enligt flera källor till FD så är den förre Dalkurdtränaren Azrudin Valentic högaktuell som Potters ersättare. Detta bara 24 timmar efter att han och den allsvenska jumbon bröt sitt samarbete.

Valentic var med på Brommapojkarnas resa från division 1 till Allsvenskan, där han precis som kollegan Olof Mellberg valde att hoppa av sitt uppdrag i höstas. Det slutade med att Valentic tog över Dalkurd sedan Andreas Brännström fått sparken – trots att han var den som tog upp laget till Allsvenskan.

På fredagsmorgonen kommunicerade Dalkurd att tränarduon lämnar klubben efter blott fyra poäng på tio omgångar.

”Efter de inledande tio omgångarnas resultatmässiga motgångar har Dalkurd FF tillsammans med huvudtränaren Azrudin Valentic och assisterande tränaren Amir Azrafshan kommit överens om att samarbetet avslutas med omedelbar verkan. Arbetet med ny huvudtränare för Dalkurd FF har påbörjats och skall intensifieras”.

Sportchefen Adil Kizil leder laget i vårsäsongens sista match borta mot Malmö FF på söndag.

Azrudin Valentic har avböjt att kommentera uppgifterna