Foto: Bildbyrån

Daniel Andersson har tagit över som tränare i Malmö FF – tillfälligt. Efter vårsäsongen lär en ny tränare komma in, och nu uppges Olof Mellberg vara aktuell. 

Magnus Pehrsson fick sparken från Malmö FF efter en svag inledning på säsongen. Sportchefen Daniel Andersson har tagit över som tf tränare, och en efterlängtad seger kom i söndags hemma mot Häcken.

Men MFF har varit tydligt med att man tittar på nya tränarnamn, och en som nu uppges aktuell är Olof Mellberg. Enligt fotbollskanalen.se så har MFF varit i kontakt med Mellberg om tränarjobbet.

Olof Mellberg gjorde succé i sitt första riktiga tränarjobb, hos Brommapojkarna. Den 117-faldige a-landslagsmannen tog över BP inför säsongen 2016, och tog upp laget från division 1 till superettan. I fjol vann BP superettan som nykomlingar, men Mellberg lämnade efter säsongen. Han var därefter aktuell för tränarjobbet i IFK Göteborg.

Ett hinder för nytt tränarjobb för Mellberg kan vara att han saknar pro-licens, det sista steget på tränarutbildningen. Det går dock att söka dispens hos förbundet även om man inte har pro-licens.