Foto: Bildbyrån

Dalkurd har det tungt – den allsvenska nykomlingen ligger sist i tabellen och har bara en seger. Nu väntar en sexpoängsmatch mot en bottenkonkurrent – Elfsborg på torsdag, och då är en viktig pjäs tillbaka. Skyttekungen Mohamed Buya Turay räknar med spel:
– Jag känner mig ganska säker på att kunna gå in från start i nästa match på torsdag, säger han till FotbollDirekt.se.  

Dalkurd har endast en seger på de första nio matcherna. Den allsvenska nykomlingen tog en trea hemma mot Östersund i andra omgången. Bortsett från en oavgjord (mot Gif Sundsvall) har det blivit idel förluster utöver det.

Fyra raka torskar nu och i de två senaste matcherna har man fått klara sig utan skyttekungen Mohamed Buya Turay. Ny förlust i lördags (borta mot IFK Norrköping) och även då saknades Buya.

Nu känner han sig dock klar för spel, och det blir i en viktig match – hemma mot bottenkonkurrenten Elfsborg på torsdag.

– Det var i Kalmarmatchen, jag vred till knäet lite. Vi testade det innan matchen mot Norrköping nu i helgen, jag trodde nog att jag skulle kunna spela den matchen men jag fick en liten känning så tränaren tog beslutet att jag skulle vila den också, säger Buya till FD och fortsätter:

– Nu känns det bra och jag känner mig ganska säker på att kunna gå in från start i nästa match på torsdag. Det har varit en dålig vecka för oss och våra fans. Vi måste fokusera framåt, måste vinna de här två matcherna som återstår innan uppehållet.

Mohamed Buya Turay finns med i toppskiktet av allsvenskans skytteliga. Han har gjort fem mål två färre än Pa Dibba och NIkola Djurdjic, ett färre än Jiloan Hamad och Paulinho. Till skillnad från dessa så har dock Buya bara spelat sex matcher. Av Dalkurds tio mål har han legat bakom sju med fem egna mål och två assists.

– Det är vad jag gör. De är mitt jobb som striker att göra mål. Med det sagt så spelar jag inte bara för mig själv, jag spelar för laget. Genom att göra mål så hjälper jag laget. Ju fler mål vi gör, ju fler segrar och fler poäng.

– Sedan känner jag att jag borde ha gjort ännu fler. Jag är frustrerad över de här två senaste matcherna som jag missat, för jag hade gjort fler mål om jag hade spelat de matcherna. Men jag tävlar inte med någon annan spelare om att göra mål, mitt mål är att hjälpa laget. Jag hjälper laget genom att göra mål.

Trots den tunga starten för laget så tror Buya stenhårt på Dalkurd, och han hyllar lagets sätt att spela fotboll:

– Alla kan se hur vi spelar, vi spelar den bästa fotbollen i ligan. Men vi har haft oflyt i de här matcherna i inledningen, samtidigt som vi tappat fokus i en del matcher. Den borta mot Örebro till exempel (När Dalkurd tappade 2-0-ledning till förlust 2-3). Det har varit vårt problem, och vi måste bli bättre på att behålla fokus i matcherna.

– Vi ska vinna de här två matcherna som återstår innan uppehållet. När vi kommer tillbaka från uppehållet ska vi fortsätta på samma sätt, fortsätta vinna matcher. Jag är säker på att vi kommer vända det här och klättra uppåt i tabellen.