• Publicerat 22 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Örebro hade inför mötet med Kalmar två raka förluster mot Hammarby och Djurgården, men under tisdagskvällen blev det tre efterlängtade poäng när de besegrade smålänningarna med 2-1 efter två mål av Filip Rogic.

Förra helgen kom första förlusten för Örebro när de föll hemma mot Hammarby med 2-1. Några dagar senare blev det 0-1 i baken på Tele2 Arena mot Djurgården.

Därmed var det ett något formsvagt ÖSK som under tisdagskvällen tog emot Kalmar på Behrn Arena. Gästerna började också bäst då Romario sköt 1-0 från straffpunkten i 31:a minuten, detta efter att Papa Diouf enkelt föll i straffområdet i duell med Michael Almebäck.

Kort senare skulle dock ÖSK kvittera, detta också efter straff. Nahir Besara lyckades visserligen inte pricka in bollen i nät från elva meter, men Filip Rogic tryckte in returen.

Samme Rogic blev sedan stor matchhjälte när han i 87:e minuten kom fri efter passning från Besara och mittfältaren chippade in segermålet.

Segern innebär att ÖSK är fyra i tabellen på sina 18 poäng. Kalmar är två pinnar bakom, ett Kalmar som nu har två raka förluster. De föll i fredags mot Brommapojkarna på bortaplan med 2-1 och nu väntar serieledande Hammarby på Guldfågeln Arena på söndag, sista matchen före VM-uppehållet.