• Publicerat 21 maj, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Elfsborg föll med hela 5-0 senast mot Häcken. I den första halvleken hemma mot Blåvitt var det ett helt annat gulsvart lag som bjöd och Stefan Ishizaki menar att han och hans lagkamrater bestämt sig.
– Vi torskade med 5-0. Antingen kryper vi ihop och är rädda eller så visar vi bröstkorgen, konstaterar mittfältaren för Cmore i pausvilan. 

Efter att ha återvänt till AIK sommaren 2015 lämnade Stefan Ishizaki Stockholmsklubben efter fjolårssäsongen. Ny klubbadress blev Elfsborg, laget som han vann SM-guld med 2006 och 2012.

Elfsborg har i år haft en minst sagt jobbig vår. Bara fem poäng efter åtta matcher, senast sanslösa 0-5 i baken mot Häcken. Då gjorde såväl Robert Gojani som just Ishizaki varsitt galet självmål när de passade in bollen i eget mål.

När Elfsborg under måndagskvällen tog emot Blåvitt var hemmalaget pigga första halvtimmen och den pinsamma insatsen mot Häcken var som bortblåst.

– Vi har snackat om det att vi måste våga mer. Vi torskade med 5-0 och antingen kryper vi ihop och är rädda eller så visar vi bröstkorgen, säger Ishizaki till Cmore i halvtidspausen och fortsätter:

– En ganska jämn match. Blåvitt har mycket boll, men mest kontrollerande på egen planhalva. De söker ofta Emil Salomonsson på högerkanten och han har varit mycket nära att rinna igenom. Det är jobbigt när de skickar upp sina wingbacks högt upp i banan, men de har inte kommit till så många farligheter.