Foto: Bildbyrån

Elfsborg såg ut att gå mot ännu en förlust i årets allsvenska, men i 94:e minuten nickade Per Frick in 1-1 mot IFK Göteborg och därmed räddade inhopparen en poäng åt Boråslaget.
– Det har varit jättejobbigt, men vi har ändå visat karaktär. Jätteskönt att kvittera, konstaterar Frick för Cmore.

En ynka seger i årets allsvenska. Det är Elfsborgs dystra facit. Någon trepoängare blev det heller inte under måndagskvällen, men det såg i stället ut att sluta med noll pinnar.

Gästande IFK Göteborg tog ledningen i den 64:e minuten då georgiern Giorgi Kharaishvili dundrade in 1-0.

Resultatet stod sig till den 94:e minuten, men väl i matchens sista spark slog Simon Lundevall in en frispark från höger och inne i straffområdet kom inhopparen Per Frick både högst och först med pannan. Nicken satt stenhårt och Pontus Dahlberg var chanslös.

Firandet från hemmalaget var vilt och poängräddaren Frick medger stor lättnad.

– Jätteskönt att kvittera. Vi var värda mer än noll poäng i dag. Vi kämpade hårt och fick kriga i 94 minuter för att göra ett mål, säger Frick till Cmore och fortsätter:

– Men jätteskönt så klart, men synd att det inte blev tre poäng. Det hade vi behövt.

Förutom segern mot Brommapojkarna 19 april (2-0 på Grimsta) hade Elfsborg före kvällens möte bara mäktat med ytterligare två poäng, kryss hemma mot Djurgården och AIK. Resterande fem matcher hade slutat med förlust och Frick sticker inte under stolen med att det varit tunga veckor.

– Det har varit jättejobbigt för vi har verkligen gjort bra matcher och visat karaktär, men poängen måste också rulla in…

– Nu har vi två matcher kvar innan VM-uppehållet (Dalkurd borta och Trelleborg hemma) och vi ska försöka ta sex poäng där.