Sebastian Larsson, 32, är nära AIK. Nu kan FD avslöja att VM-kollegan Kristoffer Nordfeldt också finns högt på önskelistan. Enligt FD:s uppgifter kan båda affärerna bli klara innan VM. 

I dag skriver Sportbladet att AIK är på väg att snuva den svenska landslagsstjärnan Sebastian Larsson framför ögonen på Djurgården och IFK Göteborg.

Uppgifter som bekräftas av FD:s källor som menar att en affär kan bli klar redan innan VM. Enligt FD:s källor har AIK träffat Larssons representanter vid flera tillfällen och endast detaljer återstår innan man är överens.

Men inte nog med det.

Enligt FD:s källor ska AIK även vara i kontakt med och visar ett konkret intresse för landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt. 28-åringen, som lämnade Brommapojkarna för Heerenveen efter säsongen 2011, har sedan tre år tillbaka huserat på bänken i Premier League-klubben Swansea.

Den skrala speltiden har gjort att han ser över sin framtid där AIK nu ska vara beredda att lämna ett bud till Swansea – där han har ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019/2020. Nordfeldt har gjort åtta A-landskamper för Sverige.

I vintras bekräftade AIK-målvakten Oscar Linnér, 21, (som skrev ett nytt treårskontrakt i november) att den grekiska storklubben visade ett starkt intresse för honom.

– Min agent berättade för mig vad han hade fått in för konkreta intressen, vad han hade på bordet, och det var bland annat Olympiakos som visat starkt intresse.

– Men jag kände att min vision och målsättning var hela tiden att vara kvar i AIK, med tanke på allt de gjort för mig och att de sportsliga utmaningarna som vi ser framför oss nu är otroligt inspirerande. Jag är otroligt nöjd med tränarteamet och kände att det är i AIK jag vill vara. Sen är det klart att det är kul att det finns ett sådant intresse, det är på något sätt en kvalitetsstämpel att ett så stort lag fått upp ögonen för en, sa han i samband med att han gästade FanTV:s 08 Fotboll.

I derbysegern mot Hammarby var Linnér tillbaka i AIK:s matchtrupp efter skada. Spelade gjorde nyförvärvet Budimir Janosevic som fått chansen i Linnérs frånvaro.