Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. David Fällman missade Hammarbys första derby för året, mot Djurgården. Hammarbys nyförvärv skadade ljumsken i matchen innan mot BK Häcken. Nu är han redo för sitt första derby med Bajen:
– Derbyna vill vi vinna, det vill ju alla… men den här vill vi vinna mer än alla andra, säger Fällman till FotbollDirekt.se.

David Fällman gör sitt första derby i dag mot AIK. Mittbacksvärvningen missade det förra derbyt mot Djurgården med skada, den enda av de inledande nio matcherna han inte spelat. Ett fullsatt Tele2 Arena väntar i dag, men den återkommande storpubliken på hemmaplan gör att han inte ser trycket från läktarna som något större i dag än tidigare:

– Jätteroligt, jag missade Djurgården där senast. Men alltså, alla matcher på Tele2 är speciella i sig. Som mot Malmö nu, det var en galen inramning. Det spelar ingen roll om det är ett annat Stockholmslag på andra sidan eller inte. På så sätt är det ingen större skillnad. Det är bara att det blir mer tryck eftersom det är två stora klackar, säger han till FotbollDirekt.se.

– Sedan är derbyn alltid derbyn, det kommer man aldrig ifrån, och det ska man aldrig göra heller. Det ska vara en häftig feeling. Men jag tycker Örebro och Malmö är minst lika viktiga matcher som den här kommer bli. Med tanke på var Örebro låg i tabellen, de var obesegrade när vi mötte dem. Malmö kom från att sparka tränaren och fått energi, det var en riktigt tuff match, de ville komma och ta poäng men vi lyckades vinna. Vi har tre svåra matcher, men vi har klarat av två redan.

I och med segrarna så har Hammarby sex poäng ner till AIK. Man kan med andra ord förlora matchen och ändå leda serien med tre poäng inför sista matchen för våren (nästa söndag mot Kalmar). Ett skönt utgångsläge att ha med sig inför en starkt laddad match mot en tuff motståndare, men så vill man inte se på det:

– Den feelingen har vi inte alls. Derbyna vill vi vinna, det vill ju alla… men den här vill vi vinna mer än alla andra.

LÄS: NY I BAJEN – NU MYSER HAN 

Fällman blev klar för Hammarby i februari, och han hyllar liksom många andra spelare stämningen och lagandan. Det gick fort att komma in i gruppen säger han.

– Första veckan efter att jag skrev på var speciell. Men efter det har man känt sig som hemma. Från att komma till Årsta och till Tele2, med de här (gör en svepande gest mot medspelarna ute på planen), med alla ledare och folk runtomkring… fruktansvärt enkelt att ha att göra med dem.

– Man kan inte komma ifrån det heller med stämningen, den är viktig. Det spelar ingen roll vilken klubb du är i. Vi har så många olika personligheter som ändå går ihop med varandra. Alla respekterar varandra. Alla kommer till träningen och kör hundra. Slår du ihop allt det där så får du ett bra resultat. Sedan ska det göras på planen också, men vi förbereder oss väl… ja vi har bra förutsättningar för att göra bra resultat.

Samtidigt är det en hård konkurrenssituation, finns det en utmaning i att hålla ihop gruppen då?  

– Nej, jag har inte märkt av något av det. Alla har stor respekt för varandra, alla vet att det står någon och knackar på hela tiden. Och vi blir inget sämre lag bara för att någon går ut och någon annan spelar, som inte har spelat tidigare.

AIK, vad säger du om dem? 

– Jag har inte sett dem så mycket i år, det är mer vad tränarna har sagt nu inför matchen: De har sin fembackslinje, det känns som att de vill ligga rätt och stå rätt, och ta det därifrån, för att de vet att de är starka där. Kanske försöka skapa något på våra felbeslut. Sedan har de som många andra lag individuellt skickliga spelare, som Malmö hade. Så det blir en grej att tackla, men vi har tacklat det i matcher tidigare.

– För oss, det gäller att göra saker om och om igen. Det kanske låter enkelt, men det är inte så enkelt. Utan det ska göras, rätt saker ska göras hela tiden. Så länge vi gör det så kommer det fortsätta bli bra resultat. Men det är lättare sagt än gjort. Så det är där vi måste hålla vårt fokus.