Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Hammarby kunde ha lett allsvenskan med nio poäng. I stället är det bara tre pinnar ner till AIK efter att de svartgula gått segrande från derbyt på Tele2 Arena. Efter 0-1-förlusten var Jiloan Hamad givetvis besviken.
– AIK är inte ett bättre lag än vad vi är, säger stjärnan i den mixade zonen.

Det dröjde till den 80:e minuten i försommarvärmen på ett utsålt Tele2 Arena innan nollan sprack i det stekheta derbyt mellan Hammarby och AIK. Jiloan Hamad orsakade straff för gästerna då Daniel Sundgren åkte i backen. Tarik Elyounoussi var säkerheten själv från elva meter och Gnaget vann med 1-0 och i stället för nio poäng har Hammarby nu bara tre poängs försprång ner till tvåan AIK.

– Alla som såg matchen i dag kan säga att AIK inte är ett mycket bättre lag än vad vi är, de är inte ens bättre än vad vi är. Vi leder tabellen och har huvudet högt. Nu har vi en tuff bortamatch mot Kalmar nästa helg och vi ska avsluta på bästa sätt och fortsatta toppa ligan efter vårsäsongens slut, säger Hamad i den mixade zonen och stjärnan var minst sagt besviken med domslutet vid straffsituationen.

– Alla får tycka och tänka som de vill, men han (Sundgren) halkar på mig så är det något som ska dömas så är det jag som ska få frispark. Hade det varit straff hade jag varit den första att stå här och säga det rakryggat.

– Den är lite för billig och borde vara tydligare för att det ska vara straff. Ska man blåsa ska man vara hundra procent säker, men det kan domaren inte ha varit.

LÄS: ”STRAFFEN SOLKLAR – VI ÄR ETT BÄTTRE LAG ÄN HAMMARBY” 

Flera av Hammarbys spelare var efter matchen inne på att AIK spelade tråkig fotboll. Inte heller Hamad är överdrivet imponerad av Gnaget som nu knappat in på Bajen i toppen.

– Jag är inte förvånad. Det är så de spelar och det är så det har sett ut. Vi skapar mer än dem men det är upp till oss att förvalta det, men jag tycker att vi är det bättre laget. Sista 25 minuterna spelade de för krysset medan vi ville framåt. Vi kom inte till chanserna som vi ville åt, men om det var något lag som ville framåt så var det vi. De bjöd inte upp så mycket.

– När de tog ut Nabbe (Nabil Bahoui) och tog in Anton (Salétros) signalerade det ändå att de spelade för kryss. Oavgjort hade varit okej, men nu är det som det är…