Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Hammarby har till sist förlorat i årets allsvenska. AIK vann derbyt på Tele2 Arena med 1-0 efter ett sent straffmål av Tarik Elyounoussi. Efteråt hyllades de grönvita av Alexander Milosevic.
– Jag har aldrig sett Bajen som ett hot, men de chockade mig lite, säger AIK-stjärnan till FotbollDirekt.se. 

Alexander Milosevic hade aldrig tidigare mött Hammarby. Mittbacken debuterade i allsvenskan för AIK 2011 och lämnade efter 2014 års säsong. Under dessa år spelade Bajen i superettan.

Men under söndagseftermiddagen i ett 25-gradigt Stockholm drabbades serieledande Hammarby och tabelltvåan AIK samman på Tele2 Arena. Gästerna vann med 1-0 efter att Tarik Elyounoussi skjutit 1-0 på straff i 80:a minuten.

Straffen visade sig bli omdiskuterad. Jiloan Hamad, som var den som fällde Daniel Sundgren, tyckte inte alls att det var straff. Alexander Milosevic är av en annan åsikt.

– Den är solklar, säger mittbacken till FD.

Jiloan Hamad tycker inte att det var straff?

– ”Jille” tycker ofta inte det haha, men man ser det olika. Jag tycker att det är solklar straff, i alla fall live. Sedan när jag ser på reprisen ser man att bollen inte ändrar riktning och att han därför inte touchar. Så ja, det är solklar straff.

LÄS: HÄR SPÅRAR DET UR EFTER DERBYT 

I en intervju med FD inför derbyt konstaterade Milosevic kaxigt: ”Jag tycker att vi har ett bättre lag med bättre spelare än Hammarby och det kommer visa sig”, sa han.

När han får höra sitt citat igen är det inga konstigheter.

– Vi vann med 1-0 och tog tre poäng så vi är ett bättre lag än Hammarby, säger Milosevic som sedan hyllar de grönvita motståndarna.

– Ska jag vara ärlig så chockade Hammarby mig lite. De var ett bättre lag än jag trodde så all eloge till dem. De spelar bra fotboll, men vi hade en plan som vi fullföljde.

Du är hundraprocentig mot Hammarby.

– Ja. Vad ska man säga, jag har aldrig sett Bajen som ett hot eftersom jag aldrig har mött dem, men det är ett jättebra lag, det ska vi inte ta ifrån dem. De spelar fantastiskt, men vi är smarta och internationella i vårt spel med vår defensiva fotboll, konstaterar Milosevic och öser beröm över Gnagets fans.

– De är fantastiska. De är inte bara bäst i Sverige utan i hela Skandinavien. De var fantastiska i dag!