Foto: Bildbyrån

Simon Sandberg värvades till Hammarby inför årets säsong. Laget har överraskande tagit 25 av maximala 27 poäng, ett facit som högerbacken själv förvånas över.
– Det här trodde jag ju inte när serien startade, utbrister göteborgaren för FotbollDirekt.se. 

Efter närmare fyra allsvenska säsonger i Häcken tog Simon Sandberg den oväntade flytten till Bulgarien, detta bara en månad efter att han skjutit laget från Hisingen ut i Europa i Svenska cup-finalens straffavgörande mot MFF.

Ny klubbadress blev storklubben Levski Sofia, men succén uteblev och efter bara ett och ett halvt år borta i öst kritade 24-åringen på för Hammarby inför den här säsongen, ett Bajen som slutat elva, elva och nia sedan återkomsten till allsvenskan.

Men nu är det onekligen nya tider i Bajenland. I onsdags besegrades fjolårets SM-guldvinnare Malmö med 3-2 i Stockholm vilket innebär att Hammarby tagit 25 av maximala 27 poäng, ett facit som överraskar Simon Sandberg.

– Ja, det här trodde jag ju inte när serien startade. Vi siktar på att vinna varje match. Vi vet att vi är bra och det är bara att fortsätta köra på, säger högerbacken till FotbollDirekt.se.

LÄS: BESKEDET HAMMARBYFANSEN VILL HÖRA 

Sandberg har missat två matcher på grund av skada i årets allsvenska, men har annars varit given i tränaren Stefan Billborns backlinje. Senast mot MFF slog 24-åringen inlägget till Nikola Djurdjic 2-2-mål.

– Senaste matcherna har jag fått igång inläggen. I början av säsongen var jag inte lika offensiv, men ju mer träning desto mer sitter det till slut. Jag måste dock säga att jag slog bort lite för många passningar i andra halvlek mot Malmö.

På tal om MFF, märktes det i onsdags att de är inne i en kris (nu fyra raka förluster)?

– Nej, jag tycker att de gjorde en bra första halvlek mot oss. De ser bra ut, men de hade otur med ett rött kort som var avgörande.

Precis som Sandberg är inne på var det fem minst sagt betydande minuter senast mot MFF. I 65:e minuten kvitterade Nikola Djurdjic till 2-2, tre minuter senare visades Lasse Nielsen ut och så i 70:e minuten sköt Pa Dibba 3-2.

– Vi fick energi av det röda kortet, precis som mot Örebro i matchen innan. Det var bara för oss att gasa!

Under söndagseftermiddagen väntar ett glödhett Stockholmsderby på Tele2 Arena då serieledande Hammarby tar emot tvåan AIK. Vinner Bajen matchen, ja då leder de allsvenskan med hela nio poäng.

– Det kommer bli magiskt. Vi spelar på hemmaplan. Båda lagen vill vinna och att vi kan sätta oss i det här förarsätet, det är så klart fantastiskt.